Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 28 червня 2024
08:28

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У місті з’явилися ще дві пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення

У місті з’явилися ще дві пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення
Згідно з рішенням Дніпропетровської міської ради, в місті відтепер з’явиться ще дві пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення. Про це інформагентству «Придніпров’я» повідомили в постійній комісії міськради з питань містобудівництва, земельних відносин і охорони навколишнього середовища.

Зокрема, статуси пам’яток загальнодержавного значення отримали Ботанічний сад Дніпропетровського національного університету (разом з парком імені Юрія Гагаріна) і Центральний парк культури і відпочинку ім. Т. Г.Шевченка як пам’ятка садово-паркового мистецтва XVIII століття, на території якого розташовані витвори монументального мистецтва, зоозона і рекреаційна зона.

Крім того, рішенням міськради статусу парків та зон відпочинку місцевого значення набули ще 10 територій у Дніпропетровську, серед яких найбільше — у Жовтневому районі: Севастопольський парк, Монастирський острів, Парк ім. Володі Дубиніна, Сквер ім. Галини Андрусенко.

Статус пам’яток садово-паркового мистецтва місцевого значення тепер також мають Молодіжний парк дозвілля та відпочинку ім. В.І.Леніна та Паркова зона «Кар'єр» на житловому масиві Красний Камінь (Ленінський район), Центральний міський дитячий парк Лазаря Глоби (Кіровський район), Парк ім. Богдана Хмельницького (Бабушкінський район) і найбільший за площею — Міський громадський ландшафтний заказник «Лівобережний» (Амур-Нижньодніпровський район), що займає понад 164 гектари землі.

Як повідомляло інформагентство «Придніпров’я», 21 вересня 2005 року Дніпропетровська міська рада затвердила перелік земельних ділянок на території обласного центру, які не підлягають забудові. До переліку територій, на яких забороняється будівництво будь-яких об’єктів, увійшло понад 50 «зелених» зон в усіх восьми районах міста.

Найбільше ділянок, які не підлягають забудові (13), визначено в Жовтневому районі Дніпропетровська, причому дев’ять із них — у районі житлового масиву «Перемога», у тому числі цілий Бульвар Слави.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Андрей  (12.10.05 11:46): То,что власти наконец-то взялись за наведение порядка в парках-это супер.Нет нужды говорить, во что превратился,например,тот же Севастопольский парк. Вот если бы еще сами люди не гадили,было бы еще лучше, ведь чисто не там, где убирают, а там, где не сорят.А то,например,в парке Шевченко порядок-то навели, а под мостом на Монастырский остров как было загажено, так и осталось.Туда все ходят, пардон, в туалет,начиная от бомжей, заканчивая бравыми охранниками вьезда на остров.К слову,под мостом тренеруются спортсмены из федерации альпинизма и скалолазания Днепропетровской области, и им очень неприятно тренероваться в прямом смысле слова "в туалете", не говоря уже о том, что нередко прохожие, не задумываясь о том, что внизу есть люди, бросают с моста пустые бутылки.Это только один маленький участок в городе, а сколько еще их таких? :( Так что нашим людям не вобьют в головы,что город-не свинарник,забота властей о чистоте и озеленении будет малоэффективной. Відповісти | З цитатою
Вика  (29.09.05 11:48): Я согласна с Тоней.Представляю какое пекло там будет летом. Відповісти | З цитатою
Сергей  (27.09.05 11:28): Тоня, какие деревья, вы, что не видите, что наш город постпенно превращают в кладбище, - всё новое камень на камне :( Відповісти | З цитатою
Тоня  (27.09.05 10:14): было бы неплохо добавить зелени на обновлённой набережной в районе "пирамиды". Например, хвойники поставить в контейнерах. Дорого, конечно, но серый бетон и плитка немного угнетающе действуют на настроение :) Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (16)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (12)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (11)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (8)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  Буде потрібно набратися сміливості та констатувати смерть - комерційний директор «Дніпра-1» Вʼячеслав Фрідман (6)

•  У Дніпрі нарешті знизилися ціни на помідори (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті