Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 13 червня 2024
03:54

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Яскравий флешмоб, ярмарок їжі та дитячі конкурси: Дніпропетровщина відзначає день волонтера

|«« «« »» »»|

Їх покликання – допомагати. Вони роблять добрі справи для зовсім незнайомих людей та нічого не просять взамін. Вони купують форму для солдатів, збирають кошти для хворих дітей, захищають екологію рідного краю. «Дякую!» волонтерам сьогодні, у їх «професійне» свято, каже вся країна.

Дніпропетровщина влаштувала на честь безкорисливих помічників цілий фестиваль. У програмі – музичні гурти, флешмоб, дитячі конкурси, ярмарок їжі та багато сюрпризів. Організатором виступив iDnipro - Центр інновацій та реформ при Дніпропетровській ОДА.

Фестиваль на честь волонтерів у Дніпропетровську проводиться вперше, розповіла волонтер, а за сумісництвом - радник голови ОДА, Ольга Горб. Ініціатором свята виступив очільник області Валентин Резніченко. «Майже кожен мешканець Дніпропетровської області - волонтер. Хтось займається дітками, хтось старенькими, хтось – бійцям АТО. Кожна людина, яка дарує добро, дарує частинку своєї душі, це вже волонтер», - сказала Ольга Горб.

Яскраве свято назвали «Волонтери – кольори добра». Тут влаштували ярмарок народних виробів. Не обійшлося й без святкового обіду. Серед іншого гостей частували варениками.

Організатори вирішили залишити нагадування про сьогоднішній день та влаштували яскравий флешмоб. Кожен бажаючих міг розфарбувати свою долонь різнокольоровими фарбами та поставити відбиток на «волонтерському прапорі».

Відкрита долонь – головний символ волонтерів. А кожна барва означала окремий напрямок їх діяльності.

«Я поставила долоньку зеленого кольору, тому що для мене це символізує народження чогось нового», - розповіла мешканка міста та волонтер Тетяна.

До акції охоче приєдналися діти. Навіть серед них є чимало волонтерів – малеча не раз підтримувала бійців АТО своїми проникливими листами та передавала хлопцям власноруч спечені солодощі.

Бажаючих залишити свій відбиток в історії виявилося так багато, що прапорів вийшло декілька. Один з них буде зберігатися в облдержадміністрації, інші відправляться в зону АТО.

Останнім часом волонтерство асоціюється з допомогою бійцям АТО. Проте насправді цим діяльність добровільних помічників не обмежується.

«У Дніпропетровській області багато громадських організацій екологічного спрямування. Волонтери, не шкодуючи часу і сил, роблять багато корисного, - розповів директор департаменту екології та природних ресурсів ОДА Руслан Стрілець. - Екологічні волонтери - наші вуха й очі. Ми разом визначаємо, що потрібно зробити в першу чергу».

Учасники фестивалю випустили в небо десятки повітряних кульок. Та кульками свято не завершилося. Всіх, хто прийшов на центральну площу Дніпропетровська, ще очікувало багато сюрпризів. Зокрема, концерт «Блюз за Україну».

Gorod.dp.ua на Facebook.


дд  (08.12.15 10:27): Народ, мягко говоря, не ломился! На фестиваль не очень похоже.Да, уж...новые праздники придумает жизнь... Відповісти | З цитатою
Консалтинговый Брокер.  (07.12.15 12:51): Слово то какое Мерзкое придумали волонтер..тьфу...называли бы вещи своими именами -Попрошайки. Відповісти | З цитатою
Речь Бориса Филатова  (07.12.15 07:23): А шо медика-добровольца Яны Зинкевич не было видно,- не фатило местов в зале или мясо плохо прожарилось? Відповісти | З цитатою
ЧёрнаЯ ж ОПА  (07.12.15 07:15): Кому нужны отпечатки ваших перчатков? - Слюну сдавайте на анализ.. бо погрызли меня так, шо уся нудю и чешу ся.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті