Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 13 мая 2024
12:49

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Як у Старих кодаках вiдгула Сiч

|«« «« »» »»|

Здавна в Україні на селі свята гуляли та гостей зустрічали всією громадою. Саме так і було 14 червня в Старих Кодаках, де вже вчетверте відшуміло свято «Січ гуде», що проводить ДОГО «Федерація «Спас» та Дитячо-юнацький центр «Штурм» на честь річниці заснування козацького осередку «Старий Кодак».

Цього дня на Козацькому колі біля Будинку культури зібралися мешканці села, вихованці міських пришкільних оздоровчих таборів Дніпропетровська, представники районних рад та сільських громад, мешканці села та числені гості в українському національному вбранні.

На всіх гостей свята чекала цікава програма, в якій були: закриття першого сезону дитячого козацького табору; фестиваль українського кулішу «Смачна традиція козацтва-2013»; показові виступи спортивних та творчих колективів, народне гуляння.

Показові виступи Зразкової школи козацького традиційного бойового мистецтва «Спас-Штурм» та школи «Тхеквондо ВТФ-Штурм» вже традиційно є окрасою свята. Їх майстерність та вправність завжди викликає захоплення у публіки.

Вперше цього року на колі виступили вихованці першого козацького патріотично-виховного табору «Старий Кодак». Вони продемонстрували свої вміння та навики, набуті під час табірної зміни. Всі хлопці отримали сертифікати про проходження «курсу молодого козака», під час якого здобули знання з історії ріднокраю, вміння та навики зі спортивної, бойової, кінної підготовки, школи виживання та прикладної творчості. Подяками депутата за плідну самовіддану роботу з патріотичного виховання молоді та любов до рідного краю було відзначено і педагогічний склад табору. Подяки урочисто вручила депутат Дніпропетровської міської ради Ірина Герліванова.

Прекрасні хореографічні номери представили глядачам юні україночки зразкової студії хореографії «Дансер» та колективу спортивно-естрадного танцю «Мікс» Дитячо-юнацького центру «Штурм». Концертну програму прикрасили пісні у виконанні Народних ансамблів української пісні «Кодачанка» Новоолександрівської громади, Народних ансамблів «Криниця», «Аngel» та колективу «Чумацький шлях» Підгороднянської громади, вокального колективу «Червона калина» Новомиколаївської громади, а також виступ улубленця публіки, директора Сурсько-Литовського Будинку культури Максима Солоділова. Екзотикою можна назвати виступ Олександра Махна з Волоської громади, який грав на саксофоні та порадував гостей свята світовими музичними хітами.

В рамках свята «Січ гуде» вже вдруге пройшов відкритий районний фестиваль кулішу «Смачна традиція козацтва». Команди-учасниці готували свою смачну страву за власними фірмовими рецептами, а потім презентували піснями, танцями, віршами. А наприкінці конкурсу жюрі відзначило учасників в різних номінаціях:

  • «Смак перемоги» - Дніпропетровський районний будинок культури
  • «Смак звитяги» - Дитячо-юнацький центр «Штурм»
  • «Оригінальна рецептура» - Новоолександрівська сільська громада
  • «Жива традиція» - Підгороднянська громада
  • «Відчайдушний смак» - Дніпропетровське медичне училище
  • «Український делікатес» - Сурсько-Литовська громада
  • «Справжнє задоволення» - Волоська громада
  • «Кулінарний шедевр» - команда «Сурський поріг» батьків вихованців козацького осередку «Старий Кодак»
  • «Насолода по-козацьки» - Новоолександрівська громада
Що ж, залишилось тільки оголосити всім: «Знає кожен чоловік: Все на світі ти облиш – йдемо куштувать куліш!». Що з превеликою радістю і зробили всі бажаючи. Всім гостям припав до смаку і смачний козацький куліш, і вареники та пироги, і сало з огірочками та інші національні наїдки, які можна було тут скуштувати. Весело та людно було в Старих Кодаках!

Організатори заходу висловлюють щиру подяку нашому постійному партнеру компанії "Штиль" за допомогу у створенні парку скульптур із дерева в осередку "Старий Кодак.

Фоторепортаж зі свята дивiться тут: http://vk.com/album-1448167_175732347.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Шурик  (17.06.13 19:43): «Смак перемоги» - Дніпропетровський районний будинок культури
«Оригінальна рецептура» - Новоолександрівська сільська громада
«Відчайдушний смак» - Дніпропетровське медичне училище
«Український делікатес» - Сурсько-Литовська громада
«Насолода по-козацьки» - Новоолександрівська громада
«Справжнє задоволення» - Волоська громада и т,д,
Это что такое новые рецепты от Украинских хлеборобов или под наше имя старые рецепты дедов ? особенно нравится название «Відчайдушний смак» - Дніпропетровське медичне училище это что ?
Ответить | С цитатой | Обсуждение: 2
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте