Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 05 июля 2024
03:42

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Рух за енергозбереження в Придніпров'ї запрошує громадян до участі у презентації технологій та політичних ініціатив

Рух за енергозбереження в Придніпров'ї запрошує громадян до участі у презентації технологій та політичних ініціатив
На 19 лютого 2011 року заплановано презентацію "Руху за енергозбереження в Придніпров'ї". За результатами презентації буде прийнято рішення або про проведення установчої конференції руху, або ж про подовження підготовчого етапу. Найголовніше зараз - знайти порозуміння з тими людьми, які, будучи прогресивно налаштованими, тим не менше справедливо остерігаються участі у якихось об'єднаннях громадян. Рух створюється таким чином, щоб не утворилось якесь "одіозне керівництво". Й взагалі - зараз лідери виявляються не внаслідок гарних промов й призначення на фіктивні посади, а за результатами реально сильних кроків та рішень, без нав'язливого самопіару й постійного нагадування про свою відданість ідеям енергозбереження.  

Кожна адекватна людина може розраховувати на те, щоб повноцінно взяти участь у презентації, яку буде розділено на три раунди: 

1 раунд. "Виробництво й маркетинг". Куратор - Черкез Тетяна Григорівна. Конт. тел. (050) 320-10-66 

У першому раунді трибуна надається виробникам й реалізаторам енергозберігаючої продукції. Крім виступів з  трибуни, представникам підприємств пропонується розмістити свою продукцію на експозиції, яка працюватиме під час презентації.

Серед найважливіших завдань на сьогоднішній день ми бачимо подолання прірви між виробниками та споживачами енергозберігаючої продукції. Споживачі мають право сумніватись у економічності нових приладів - а чесні виробники  стають заручниками шарлатанів, які дискредитують ідею своїми підробками. Надати істинну інформацію споживачу й вивести шарлатанів "на чисту воду" - найперше завдання нашого руху.

2 раунд. "Політичні ініціативи". Куратор - Таратушка Віктор Васильович. Конт. тел. (097) 390-95-42

Другий раунд призначений для представлення політичними партіями (й можливо - реально діючими громадськими організаціями) своїх ініціатив у галузі енергозбереження. Наперед зауважуємо: не представлення партійних програм чи критики на адресу органів державної влади - а конкретних пропозицій з впровадження енергозберігаючої політики при тій владі, яку ми маємо.

Наша політична парадигма - "слід згадати про свої реальні обов'язки, забувши про свої міфічні права". Держава не може триматись на людях, які тільки й думають про те, як від неї щось "відтяпати". Майбутнє належить людям, які вважають особистим обов'язком не тільки енергозбереження, але й речі, без яких неможливим є існування самої державності: освіту, здоровий спосіб життя, захист країни й кожного громадянина від зовнішньої агресії. Ці люди не чекають, поки держава їх до цього примусить, а примушують себе самі, усвідомлюючи, що відступати вже немає куди. Розуміючи, що дуже скоро нарікати залишатиметься лише на самих себе, а не на якихось "агентів Кремля, НАТО й жидомасонів".

3 раунд. "Наука й винахідництво". Куратор - Головаха Павло Володимирович. Конт. тел (050) 512-45-85

Третій раунд - важке випробування для тих, хто знає, яким чином слід розвивати енергобереження в Придніпров'ї. Вже нікому не цікаві "повітряні замки", під якими поховано колишню радянську науку. Й заклики до влади чи спонсорів, щоб "профінансували науку та винахідництво" скоро розглядатимуться як діагноз, а не серйозна пропозиція.

Настав час заявити про себе тим людям, які з одного боку - розуміють стан речей у науці, а з іншого - не сіють навколо себе песимізм. Настав час робити те, що можна зробити вже сьогодні - за наявності тих ресурсів, якими володіють науковці та винахідники. Усі оригінальні ідеї мають бути озвучені - але лише у вигляді конкретних алгоритмів, де відповідально вказуватиметься, яким має бути перший крок й надані реальні дані щодо здійснення цього кроку. Настав час нарешті прибрати від кафедри "мисливців на вільні вуха" - й надати можливість бути почутим для того, хто може донести до людей дійсно корисну інформацію.

У процесі підготовки презентації формується делегація на виставку з енергозбереження, що пройде у Києві 24-26 лютого 2011 року. Відтак - зв'язуйтесь з кураторами раундів, й координуйте свою участь у попередніх консультаціях учасників. По суті зараз це представляється чи не єдиною реальною можливістю зібрати усіх зацікавлених осіб й донести спільну думку до тих людей, які можуть адекватно й результативно на неї відреагувати. Минув час, коли можна було "вишустрити" щось для себе й не брати участі у вирішенні спільних питань. Настав час тих людей, які роблять свою справу, знаючи собі ціну й розуміючи, що єдина гарантія їхнього успіху - реальні знання й готовність працювати, не чекаючи "покращення життя вже сьогодні".

Долучайтесь до нашої справи, навіть якщо Ви просто хочете бути корисним державі, але ніколи глибоко не переймались енергозбереженням. У наш час необхідно дуже швидко навчитись тому, чому раніше люди вчились роками. Й не боятись масштабності завдань: якщо їх досі ніхто не вирішив, то це означає, що можливо їх зможете вирішити саме Ви!

energozber.at.ua

Gorod.dp.ua на Facebook.


энергосберегатель  (06.02.11 10:01): Отпилил батареи, обклеил внешнюю стену пенопластом, сократил расходы на отопление впятеро. При температуре больше нуля топить вообще не нужно, хватает компьютера. Ответить | С цитатой
Дик  (04.02.11 13:42): Чтобы отключиться от теплосети, нужно согласие всех жителей подъезда. Всё продумано: согласны все, кроме вредной маразматички, которую кто-то в СОБЕСЕ припугнул, что ей субсидию начислять не станут! Ответить | С цитатой | Обсуждение: 2
123  (04.02.11 10:57): По энергосберегающим лампам - китайские лампы не выдают заявленного светового потока, жрут больше заявленного и ломаются часто. Космос - тоже Китай. В Украине хорошие лампы производит львовская Искра, но на Курчатове и в других местах их не найдете - я в последний раз в Метро брал, до 15 грн 20-24 Вт. Вот они и светят, и долго пашут. Есть еще лампы из Ровно, Lummax зовутся, их чуть легче найти, их тоже можно брать. Все электротовары, которые якобы производятся в России - Китай.Смело покупайте нормальные лампы и ставьте их, это реальное снижение нагрузки на проводку в квартире, следовательно снижение риска аварии и пожара. Ответить | С цитатой
den  (04.02.11 10:52): [продолжу] ...где грань межу экономией и деиндустриализацией?..сегодня мы снизим потребление электричества на 20%, а завтра "активисты" потребуют закрытия электростанции ввиду ненужности...здравствуй африка...не напоминает политические и глобальные игры?
Где грань между снижением питания и умственной деградацией? В энергосбережение ведь входит и бензин...давайте будем меньше есть, чтобы на поля меньше тракторов выходило и меньше загрязняло воздух.
Я конечно понимаю, активистам надо создать какую-никакую структуру, а потом деньги получать западные (гранты)...и их осваивать
Я понимаю пристыдить американца, чтобы он вместо 2000квт израсходовал 1800квт. в месяц...но начинать вызывать в нашей стране вину за непонятно что - это психологическая война...
Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
эко  (04.02.11 10:40): Моя экономия в квартире свелась только к покупке энергосберегающих лампочек - у меня они горят почти везде и я их лишний раз не выключаю, потому что то я то ребенок не находимся в одной комнате - ходим по всей квартире.
Правда эти лампочки (КОСМОС) ломаются чаще, чем ожидаешь за их стоимость.
Сейчас у меня половина лампочек обычных (не экономных), т. к. они дешевле в закупке, а дорогих не напасешься.
Такая вот "экономия".
Слава богу смог поставить газовую колонку вместо бойлера - экономия налицо - горячей воды сколько хочешь - хоть бассейн набирай (бака 80л даже на ванную не хватало - только на душ). Но это уже проблемы с газовщиками.
Из-за этих бойлеров - перегрузка элек. сети в подьезде (они на это не расчитаны).
Если бы на ГАЗ было легко перейти - многие бы это сделали - вот вам и существенная экономия - но монополистам это НЕ нужно.
А инициатива НУЖНАЯ ! Поддерживаю.
Ответить | С цитатой
den  (04.02.11 10:18): кто-то чё-то понял? ...я ничё не понял...
Энергосбережение и партия- это сила?..причем тут политика? энергосбережение - это дело кошелька...
Что я думаю по этому поводу - хороший способ продвижения товара! Практически только для членов...ничего не напоминает?..да, правильно, сетевая структура...свои члены в целях сохранения членства будут приобретать что-то по непонятной цене...
Какое может быть энергосбережение допустим у меня, если я плачу за месяц 100 квт электричества?...Вы инициаторы в своем уме? КУДА ЕЩЕ ЭКОНОМИТЬ???...Я понимаю такое движение актуально для США, когда кондиционеры пашут круглосуточно...там извините накручивают в домах по 1000-2000квт...они и свет не выключают, когда из комнат выходят: зашли - врубили один включатель - во всех комнатах зажегся свет...и ходят из комнаты в комнату, выключателями не пользуются (в фильмах хорошо это видно - и общая люстра и куча подсветки по углам - бра)...свет по всему дому отключается только когда спать ложаться, и то на улице
Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (59)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (9)

•  Чому зникає зв’язок під час відключень світла? У Дніпрі мобільні оператори дали пояснення (8)

•  У Дніпрі на Сонячній Набережній почали демонтувати великий логотип на 10-поверхівці (8)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (7)

•  За розтрату 17 млн грн державного майна засуджено екскерівника інституту трубної промисловості у Дніпрі (6)

•  Дніпрянин придумав, як зробити безкоштовні акумулятори холоду, які «врятують» холодильник (6)

•  Світлофор не працював: у Дніпрі на Сонячній Набережній Toyota врізалась у Mercedes і той перекинувся (5)

•  На Дніпропетровщині температура повітря сягнула 39°С: що радять фахівці від спеки (4)

•  Тендер: У Новомосковську хочуть витратити десятки мільйонів гривень на заміну одного ЦНАПу двома новими (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте