Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 26 июня 2024
03:19

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

У Дніпропетровську буде створено регіональний центр для моніторингу якості знань школярів та тестування випускників

Міністр освіти і науки Станіслав Ніколаєнко заявив, що наступного року у Вінниці, Дніпропетровську, Донецьку, Івано-Франківську, Києві, Львові, Одесі, Сімферополі та Харкові буде створено регіональні центри, які координуватимуть роботу щодо моніторингу якості знань школярів та проведення незалежного тестування випускників середніх навчальних закладів у сусідніх регіонах. Про це повідомила прес-служба Кабінету Міністрів України.

За інформацією прес-служби, Міністр освіти і науки також повідомив, що ці регіональні центри, крім проведення незалежного зовнішнього тестування, займатимуться ще й оцінюванням якості освіти — проводитимуть моніторинг серед школярів після здобуття ними початкової та неповної середньої освіти, аби «знати правдиву ситуацію й у разі потреби корегувати навчальні плати, впливати на діяльність педагогічних колективів, допомагати, кому потрібно, а можливо й строго спитати».

За словами Станіслава Ніколаєнка, створення таких центрів відбуватиметься в рамках впровадження в Україні системи зовнішнього незалежного оцінювання і моніторингу освіти, постанову про розбудову якої ухвалив Кабінет Міністрів України.

«Це черговий крок з підвищення якості української освіти», — зазначив Станіслав Ніколаєнко, додавши, що зовнішнє незалежне тестування впроваджуватиметься у два етапи: у 2005-2006 роках буде створено Український центр оцінювання якості освіти, фахівці якого займатимуться організаційною роботою, складатимуть тести, розроблятимуть нові методики дослідження якості освіти, а у 2007-2008 роках планується ввести незалежне тестування вже на національному рівні.

Довідка: Кабінет Міністрів України затвердив постанову «Про невідкладні заходи щодо запровадження зовнішнього незалежного оцінювання якості освіти та його регіональних підрозділів» 7 грудня 2005 року. На її реалізацію спочатку буде спрямовано 19 мільйонів гривень. У 2006-ому році абітурієнти ще зможуть, за власним бажанням, складати іспити у вузах, далі передбачається, що їх зараховуватимуть до вищих навчальних закладів тільки за результатами незалежного зовнішнього тестування.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Unicum  (12.12.05 09:24): Деньги - в кассы, знания - в массы! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (13)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (12)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (11)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (10)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (8)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (7)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (6)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (6)

•  Прати треба вночі: експерт з Дніпра пояснив, чому графіки відключення важливі і їх неможливо уникнути (5)

•  У Дніпрі нарешті знизилися ціни на помідори (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте