Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 01 мая 2024
02:42

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Потеряв на войне ногу, герой все равно мечтает помогать своим побратимам

Потеряв на войне ногу, герой все равно мечтает помогать своим побратимам

37-летний Александр из Соленого после ампутации ноги осваивает протез и планирует заниматься волонтерством, чтобы помогать бить рашистов до победного конца.

До начала Большой войны Александр был успешным предпринимателем. Но весной 2022 года по зову сердца ушел на фронт добровольцем.

Ровно через год, в апреле 2023, он чудом выжил во время страшного боя…

О судьбе героя рассказали в Днепровской РДА:

«Олександр Костенко до початку війни був приватним підприємцем.

Після повномасштабного вторгнення, в квітні 2022 року пішов на фронт, добровільно вступивши до Національної гвардії України. Спочатку військового направили до міста Ірпінь, що на Київщині, згодом до населеного пункту Кремінна Луганської області. Саме на Луганщині Олександр разом з побратимами боронили позиції в Серебрянському лісі.

Рівно через рік, у квітні 2023 року, під час виконання бойового завдання, потрапив разом з побратимами під мінометний обстріл і був тяжко поранений. Нажаль, двоє бойових товаришів Олександра загинули від прямого влучання снаряду - Куліш Володимир і Назаренко Олександр з міста Дніпро. Вічна памʼять та шана героям!

Завдяки допомозі побратимів, які виносили тяжко пораненого військового майже 8 годин, Олександр врятувався.

Спочатку чоловіка госпіталізували до Краматорського госпіталю, звідти до Харківської області, а потім на Полтавщину. Нажаль, у зв'язку з тяжким пораненням, військовому довелось ампутувати ногу. У Дніпрі 37-річному захисникові встановили протез.

Зараз, пройшовши тяжкий шлях до одужання, незламний духом, стійкий та вольовий гвардієць мріє займатися волонтерством. Також в планах є повернення до підприємницької діяльності.

Зичимо, щоб у Олександра та його родини все склалося, як найкраще, адже він є справжнім прикладом мужності та героїзму для всіх українців!».

Фото Днепровской РДА.






Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте