Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
09:31

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Шукає людей та тіла загиблих 10 років. На Дніпропетровщині нагородили собаку з кінологічного загону «Антарес»

Шукає людей та тіла загиблих 10 років. На Дніпропетровщині нагородили собаку з кінологічного загону «Антарес»

Бельгійська вівчарка Спаркі з Павлоградського пошуково-рятувального кінологічного загону «Антарес» отримала нагороду від Кінологічної спілки України. Тварина шукає як живих людей, так і тіла загиблих. Працює й на місцях обстрілів рф.

Окрім Дніпропетровщини, долучалася до пошуково-рятувальних робіт в Донецькій, Харківській, Запорізькій та Миколаївській областях.

10-річна бельгійська вівчарка Спаркі з Павлоградського пошуково-рятувального загону «Антарес» отримала нагороду від Кінологічної спілки України. В номінаціях були представлені 23 собаки, каже керівниця загону Лариса Борисенко. Для Спаркі це перша така відзнака.

"Це нагорода "Чотирилапі захисники". Було чотири номінації. Ми йшли в номінації "За врятоване життя", але з підтекстом, що собака нагороджується, як унікальна собака з повернення тіл і душ з небуття", — говорить Лариса.

П'ять років Спаркі працює в гуманітарному проєкті Генштабу ЗСУ. Допомагає у пошуку військових. Лариса каже, що тварина однаково добре знаходить і живих, і загиблих.

"Більш ніж 150 повернутих з небуття душ. З моменту повномасштабного вторгнення десь понад 140 душ. Вона дуже філігранно виконує роботу”, — говорить фахівчиня.

Вівчарка працює і на місцях обстрілів РФ. Окрім Дніпропетровщини, долучалася до пошуково-рятувальних робіт в Донецькій, Харківській, Запорізькій та Миколаївській областях.

Для пошуку тіл загиблих, розповідає Лариса, в "Антаресі" розробили власну методику підготовки тварин. За нею тренується і Спаркі. Собаки такої породи, каже жінка, можуть відчувати запах на відстані 500 метрів.

Спаркі зробили і кілька операцій. Але, каже Лариса, собака все одно тренується на рівні з іншими.

“Собака ледь не померла, її довелося терміново оперувати. Десь місяць тому при обстеженні в неї виявили новоутворення в селезінці. Тобто селезінку довелося терміново видалити”, — розказала кінологиня.

Собаки, які беруть участь в пошуках, розповідає Лариса, завершують свою роботу в 8 років. Каже, що Спаркі продовжуватиме цим займатися, допоки матиме сили.



Gorod.dp.ua на Facebook.


Гостья  (25.10.23 01:43): Лапочка какая! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті