Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
06:20

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Скандал із забудовою Сонячного набирає обертів

Скандал із забудовою Сонячного набирає обертів

Люди протестують проти будівництва висотного комплексу на крихітній ділянці, а забудовники надали дуже сумнівні документи.

Міський сайт уже повідомляв про початок цієї історії. Обурення багатьох мешканців Сонячного викликало ліквідацію зеленої зони та початок будівництва на її місці висотного житлового комплексу в районі будинку №60.

Ситуація розвивається. Як вважає досвідчена дніпровська адвокат Юлія Сегеда, забудовники для реалізації своїх планів пішли на підробку документів.

Ось що Юлія Сегеда розповіла про передісторію цього будівництва та про розвиток конфлікту:

«Допис про те, як мародерять землю Дніпра та забудовують з порушеннями всіх можливих норм на мальовничому ж/м Сонячний.

Багатоповерхівка (вул.Сонячна набережна, колишня вул.Маршала Малиновського), б.60

Хронологія цієї забудови:

23.09.2009р. Дніпровська міська рада укладає договір оренди з ТОВ "ЕЛІН ПЛЮС" на вказану земельну ділянку з призначенням для споруждення торгівельного центра.

Але з якогось переляку або з якоїсь впевненості що це пройде, орендар та влада змінюють цільове призначення.

Рішенням Дніпровської міської ради 350/34 від 25.07.2018р. було змінено цільове призначення цієї земельної ділянки за зверненням орендаря ТОВ "ЕЛІН ПЛЮС" на код 02.03 (для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку).

Чого з переляку? Тому що ну не ліпиться туди 25-ти поверхіва впритул до 16-ти поверхівки на маленькій ділянці 0,18га.

Я вже не говорю про громадські обговорення.

21.07.2021р. Державна архітектурно-будівельна інспекція України відмовила орендарю у дозволі на будівництво із зазначенням порушень.

І ці порушення усунути неможливо. Бо неможливо там збільшити ділянку, бо нема там де розташовувати паркомісця, а ще наші підзабули що треба ж відповідати генеральному плану...

Але коли це наших зупиняло?

І тут... повномасштабне вторгнення, воєнний стан... і наближеним до влади поперло. Активні громадяни що могли цих чиновників винести з їх кабінетів, пішли воювати. Вони подумали що супротивлятись нікому.

Попри незаконність рішень, порушення норм, зелені зони масиву почали забудовуватись.

Я думаю їх розрахунок на те, що вони побудують з порушеннями, а потім їм влада все узаконить.

Люди сьогодні вийшли висловити свій категоричний протест проти незаконної забудови.

А тим часом забудовники принесли фальсифікат!!!

Цей "документ" вони показали поліції, яку викликали люди бо попри їх протести та звернення роботи продовжуються.

Людям пообіцяли громадські слухання, а тим часом продовжують підготовку до будівництва.

Зараз питання до поліції, а чи влаштує її цей фальсифікат. У мене питання: чи вилучили цей документ, щоб провести відповідну експертизу?..

Отже, забудовник приніс ордер 206 від 24.09.2021 на погіршення стану благоустрою і в ньому вказана вул.Сонячна Набережна, яка з'явилась тільки в травні 2023 року, коли сесією міської ради було прийнято рішення про перейменування вул.Маршала Малиновського. Причому раніше розглядалось інше найменування, воно навіть виносилось на сесію в лютому 2023 року але було знято. Цей ордер виданий Управлінням контролю за благоустроєм.

Так хто ж сфальсифікував? Управління чи забудовник? Відповідь на ці питання чекаємо від поліції».

Ілюстрації зі сторінки Юлії Сегеди.






Gorod.dp.ua на Facebook.


горожанин  (24.10.23 10:13): В районе Подстанции построили ЖК Рыбинский. Там территория побольше чем 18 соток будет. Люди квартиры купили, а на паркоместа денег не хватило. Сейчас вся улица вдоль этого ЖК и прочие окрестности заставлены машинами жителей ЖК.
Поэтому возмущение жителей близлежащих домов полностью оправдано. Будет ситация когда ни проехать, ни пройти из за припаркованных машин.
Відповісти | З цитатою
Горожанин  (23.10.23 18:49): Страшно, когда имея юридическое образование люди используют его для нахождения лазеек для противозаконных действий. Відповісти | З цитатою
Гость  (19.10.23 12:37): Сами выбрали мэга, теперь вот. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Вера  (19.10.23 12:19): Хай строят.
Сегеда, тут тебе денег не дадут, иди работай.
Відповісти | З цитатою
:)  (19.10.23 09:42): а Сегеда в своем репертуаре... Ордер подделанный, поскольку не было тогда "Солнечной набережной". Вот прямо делает вид, что не знает, что ордер выдаётся на объект и он следует за этим объектом сколько ни меняй адреса? И прям не смогла вниз ордера глянуть, где указано, что документ выдан с обновлениями от 16.10.2023? Это же позже мая 2023 года, когда уже было переименование улицы?
А тем временем застройщик ведет работы... А чего ему не вести работы? Есть основания не вести? Кто-то его останавливает? Внимание людей переносят на то, что вообще внимания не заслуживает и что никак не влияет на остановку строительства, а застройщик в это время строит. И в этом и суть? - нужно не решение проблемы, а только пиар? И чем дольше, тем лучше
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті