Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 29 апреля 2024
10:01

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре массово обновляют пешеходные переходы возле школ

В Днепре массово обновляют пешеходные переходы возле школ

В Днепре возле школ размещены 469 пешеходных перехода, треть из них требует регулярного обновления.

Такая работа коммунальными службами города особенно активно проводится перед началом и со стартом учебного года.

Подробней об этом рассказали в Департаменте транспорта и инфраструктуры Днепровского горсовета:

«У Дніпрі продовжують дбати про безпеку школярів на дорозі. Для цього фахівці КП «Транспортна інфраструктура міста» ДМР оновлюють або наносять розмітку «пішохідний перехід» біля навчальних закладів. Нині таке оновлення триває біля 85-ї школи. 

У перший клас на змішану форму навчання до цієї школи прийшов і Тимур. Його мати пані Любов каже: з чотирьох років навчає хлопчика правил дорожнього руху. 

«Це важливо, адже дитина має розуміти, як правильно переходити дорогу. Крім цього, він в мене знає правила дорожнього руху як для пішоходів, так і для пасажирів. І те, що біля нашої школи сьогодні роблять розмітку, дуже важливо, бо саме на цій дорозі досить жвавий рух», – прокоментувала Любов Константинова. 

На цій локації оновили розмітку «пішохідний перехід», встановили знаки та відремонтують «лежачого поліцейського». 

«У цілому у Дніпрі 469 пішохідних переходів розташовано біля закладів освіти. З них 311 нанесені пластиком, який має гарантію 3 роки і не потребує щорічного оновлення. Інші 158 – нанесені фарбою. Тож їх необхідно регулярно оновлювати. З початку 2023 року ми оновили близько 120 пішохідних переходів біля навчальних закладів. А це – 75 %. Роботи в цьому напрямі ще тривають. Ми плануємо до середини осені їх завершити», – прокоментував начальник виробничого відділу КП «Транспортна інфраструктура міста» ДМР Михайло Солярчин. 

Провели інструктажі та наголосили на важливості бути уважним на дорозі, особливо поруч із навчальними закладами. Додаткову роботу щодо безпеки школярів провели й з водіями громадського транспорту.

«Також ми провели інструктажі та нагадали водіям правила перевезення пасажирів, особливо школярів. Бо вони за наявності учнівського квитка мають пільги: знижку в 25 % на проїзд у автобусах та безкоштовний проїзд у трамваях та тролейбусах. На даний час вся ця інформація донесена до кожного водія. Приватні перевізники та комунальні підприємства на 100 % готові для перевезення дітей», – прокоментував заступник директора - начальник управління транспорту департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР Олександр Лещенко. 

І представники патрульної поліції нагадали батькам, дітям та водіям про правила безпеки на дорозі.

«Нині ми проводимо багато профілактичних робіт у школах. Шкільні офіцери поліції розказують та нагадують дітям про правила дорожнього руху. Особливо, щоб діти були уважні у вечірній час доби, адже більшість ходить до гуртків. Будь ласка, користуйтесь флікерами. Крім цього, звертаємось до дітей, аби під час перетину пішохідного переходу вони знімали навушники. Також ми проводимо розмови і з водіями. Їх прохаємо не паркуватися перед пішохідними переходами біля навчальних закладів, адже таким чином вони заважають дитині бачити, що відбувається на дорозі. І також звертаємось до батьків, аби вони продовжували говорити з дітками про правила дорожнього руху. Та власним прикладом показували, як їх треба виконувати», – прокоментувала заступниця начальника відділу зв‘язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Дніпропетровській області, капітан поліції Алла Малиновська-Поправка».

Работы продолжаются…

Фото - Департамент транспорта и инфраструктуры.








Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (15)

•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (14)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
новых региональных полигонов бытовых отходов будут построены в регионе к 2027 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте