Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 06 октября 2024
22:23

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Микола Швець сьогодні відвідав Петриківку

Президент України Віктор Ющенко, перебуваючи на Дніпропетровщині, відзначив унікальність Петриківського художнього промислу, його величезний внесок у духовну спадщину держави. Віктор Андрійович наголосив на тому, що потенціал Петриківки далеко не вичерпаний, його необхідно розвивати, в тому числі за умови державної підтримки.

Доручення Президента дає надію на відродження давнього і самобутнього мистецтва. Якщо 15-20 років тому на фабриці працювало до 500 майстрів, сьогодні їх лишилося лише 40. Інші змушені працювати самотужки. Це унікальні художники, які зберегли і передають тепер своїм дітям тонкощі неперевершено яскравого мистецтва, яке вже давно вважається художнім символом України. А от життя майстрів розпису нелегке. Зарплата ледь сягає 200 грн. Підвищити її можливості немає, центр народної творчості повинен заробляти самостійно. Водночас у торговельній мережі накопичилось непроданих виробів на 200 тис.грн.

Допомоги потребує і саме приміщення центру, необхідно оновити обладнання, та й один набір фарб коштує майже півсотні гривень.

Голова обласної ради Миколи Швець, який сьогодні побував у Петриківці, вихід вбачає в розробці спеціальної програми відродження і розвитку історико-культурного центру: “Якщо всі ми будемо пам’ятати свою історію, у нас буде сильна нація. І петриківське мистецтво займе гідне місце. Я впевнений, що буде обов’язкова державна підтримка, і Петриківка матиме свій статус. Сьогодні обласна рада уважно вивчає доручення Президента, і я впевнений, що ми підготуємо концепцію розвитку петриківського мистецтва, затвердимо обласну програму, у розробці якої візьмуть участь всі зацікавлені сторони”.

Першим кроком у цій справі стане ремонт виставкової зали, який на вимогу Миколи Антоновича Швеця розпочнуть вже цього місяця.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте