У селищі Курилівка, що на Дніпропетровщині, роблять обіди для військових. Закривають тушкованку, куліш, каші.
Два тижні тому, розповідають Суспільному волонтери, відкрили новий цех, де висушують овочі. З них можна приготувати декілька видів супів.
За словами директорки Курилівського ліцею Світлани Головатої, цех відкрили разом з одним з підприємств.
"Як результат маємо чудовий козацький борщ, до складу — сушені овочі, потрібно додати нашу смачну козацьку тушкованку й картоплю, плюс томатна паста", – розповіла Світлана.
А от як приготувати борщ у польових умовах, — рецептом поділилася кухарка Світлана.
"Нічого складного: просто відварюють картопельку, додають склад наш, додається тушкованка, квасолька. Після того як зварилася картопелька — 15-20 хвилин і борщик готовий ", – каже жінка.
Однієї упаковки овочів вистачає на п'ять літрів борщу. А як до сушки додати горохову кашу з м’ясом і сухарики — то буде готовий суп.
Овочі кладуть у спеціальну електросушарку. Так само, каже директорка ліцею, можуть заготовляти й фрукти.
"Маємо цілющий чай з липи, яблучок, малини, смородини й м’яти", – каже Світлана Головата.
Цех з сушки овочів у ліцеї відкрили два тижні тому. До того працівники готували м’ясні та кашеві закрутки, які також передавали військовим.
![]() |
Gorod`ській дозор |
![]() |
Фоторепортажі та галереї |
![]() |
Відео |
![]() |
Інтерв`ю |
![]() |
Блоги |
Новини компаній | |
Повідомити новину! | |
![]() |
Погода |
![]() |
Архів новин |