Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 06 октября 2024
22:19

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Спеціальний ком’ютерний центр для людей з вадами слуху та зору

У Дніпропетровську з’явився спеціальний комп’ютерний центр для людей з вадами слуху та зору. Його відкрито в металургійній академії. Ще чотири роки тому в цьому вузі почали працювати зі студентами, які обмежені фізично. З того часу для людей зі слабким зором чи слухом вища освіта стала реальністю. А тепер для них відкритий і світ інформаційних технологій.

У металургійній академії Сергій вчиться на економіста. Він той студент, в якого на тепер по різних дисциплінах є всі конспекти, щоправда, тільки в електронному варіанті. Працювати за комп’ютером Сергій навчився за півроку. Каже, що спочатку опановувати техніку таки було важко, адже він зовсім нічого не бачить.

Викладачі говорять, що Сергій Криволяко - унікальний студент: його сліпоту компенсують неймовірні можливості слуху. Озвучену комп’ютером інформацію Сергій засвоює на невластивій для людської мови швидкості. Поряд із Сергійком навчаються ще шістдесят студентів, які мають вади зору та слуху. Враховуючи їхні фізичні можливості, металургійна академія за допомогою спонсорів придбала всю спеціальну техніку, необхідну для навчання. Тепер світ інформаційних технологій для кожного з цих студентів став доступним. І вони - раніше це вважалось чимось неймовірним - можуть опанувати комп’ютер. Хоч дається це нелегко.

Наталя Махнюк
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте