Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 17 апреля 2024
01:17

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре готовятся издать новую книгу об основателе Ботсада ДНУ

|«« «« »» »»|

Александр Люцианович Бельгард был удивительным исследователем природы нашего города и края, сделавшим целый ряд открытий, написавшим более 150 статей, сборников, монографий о природе степной Украины, а также ставшего одним из инициаторов создания Ботсада ДНУ.

Этот год в Днепре научным сообществом назван «Годом Бельгарда» сразу по двум поводам. В этом году исполняется 120 лет со дня рождения известнейшего исследователя природы и 30 лет – со дня его смерти.

Подробно о личности Александра Бельгарда, его непростой судьбе и его выдающихся открытиях в сфере ботаники можно прочесть в следующем материале Городского сайта.

Символично, что в Год Бельгарда, несмотря на войну и тяжелое время, готовится к изданию книга об этом ученом.

Вот что об этом в группе Биофак ДНУ рассказал известный днепровский исследователь природы Петр Чегорка:

«2022 РІК – РІК БЕЛЬГАРДА

Місце і час народження не вибирають. Тож ювілеї випадають і на роки, опалені війною. 2022 рік – рік БЕЛЬГАРДА! 120-а річниця!

Десять років тому стараннями Олега Григоренка і Петра Чегорки побачила світ книжка «Он был поэтом леса», на сторінках якої висвітлені найважливіші сторінки життя, наукової і науково-педагогічної діяльності відомого українського геоботаніка, доктора біологічних наук Олександра Люціановіча Бельгарда. Зараз готую книжку до перевидання в суттєво розширеному вигляді і вже приступив до роботи – повторно опрацьовую сімейний архів. Є багато нових цікавих знахідок! До книги планується включити найбільш вагомі публікації з наукової спадщини професора.

Запрошую до співпраці в першу чергу тих, хто вважає себе екологом бельгардівської школи. Діліться спогадами, документами тощо. Креативні пропозиції приймаються. На стадії тиражування маю надію на фінансову підтримку членів групи «Біофак ДНУ», усіх небайдужих до пам'яті Олександра Люціановича.

В кінці допису маленька ремарка для роздумів «о временах и нравах». В архіві Бельгарда серед вітальних телеграм до ювілеїв понад десяток від лісогосподарників Дніпропетровщини за підписами директора, секретаря парторганізації і голови профкому – цінували вагомі напрацювання в галузі степового лісівництва практики. Якось запропонував придбати книжку «Он был поэтом леса» за собівартістю сучасному директорському корпусу лісових господарств – бажаючих не знайшлось… Сумно, панове…».

Желающие дополнить новую книгу своими воспоминаниями, фотографиями, материалами могут связаться с автором по следующей ссылке.

Иллюстрации – из архива Городского сайта и Петра Чегорки.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (9)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (8)

•  У Дніпрі заплановано реконструкцію вул. Гоголя: вона стане напівпішохідною (8)

•  У Дніпрі відзначають День космонавтики (7)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  Мера Новомосковська Сергія Рєзніка затримали на хабарі (6)

•  У Дніпрі набирає обертів рух косплею (6)

•  У Дніпрі зник екскурсійний ретро-трамвай – у чому причина? (6)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте