Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
09:09

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

100 днів ринку землі: на Дніпропетровщині вже уклали понад 1,4 тис договорів на продаж ділянок

100 днів ринку землі: на Дніпропетровщині вже уклали понад 1,4 тис договорів на продаж ділянок

З липня 2021 року на Дніпропетровщині уклали понад 1,4 тис договорів на продаж земельних ділянок. Їх загальна площа – понад 6 тис га.

Про підсумки 100 днів роботи ринку землі розповіли під час пресконференції в облдержадміністрації.

«Майже два десятиліття в Україні діяв мораторій на продаж землі. Його подовжували 10 разів! Цьогоріч людям повернули їхнє право вільно розпоряджатися власним майном. І це одне з головних досягнень земельної реформи», – наголосив начальник відділу департаменту економрозвитку ОДА Сергій Корнієвський.

За словами Сергія Корнієвського, реформа дозволила перетворити землю на ліквідний актив. Її вартість постійно зростає. А ще ділянку можна віддати під заставу. А отримані кошти кредиту вкласти у техніку та впровадження нових технологій.

«Для земельних аукціонів працює процедура електронних торгів. Тому система продажу або оренди ділянок – прозора, доступна, конкурентна», – розповів перший заступник начальника Головного управління Держгеокадастру в Дніпропетровській області Ігор Жила.

Від реформи виграли і громади. Землі держвласності за межами населених пунктів передали у власність ТГ. Вони отримали можливість спрямовувати кошти від землекористування на свій розвиток.

«Орендарі зрозуміли: не будете на нормальних умовах співпрацювати з власниками земель – ділянки можуть бути продані. В результаті орендна плата зросла на 30%. Відтак збільшилися і надходження до бюджету», – поділився Межівський селищний голова Володимир Зражевський.

Ринок землі в Україні запрацював 1 липня 2021 року. Купувати ділянку можуть тільки українці. Максимум – 100 га. Переважне право на покупку мають орендарі. Загалом на Дніпропетровщині – понад 2,1 млн га ріллі. Це найбільше в Україні. З них більш ніж 1,8 млн га – у приватній власності. Переважна більшість – в оренді.




Gorod.dp.ua на Facebook.


Горожанин  (16.10.21 22:03): Если человек хочет оформить участок земли, то за оформление необходимо отдать приличную сумму, если он уже не занят. За оформление не каждый украинец может выложить и где-то в балке. Получается, что получить участок может получить тот у кого денег много и кто позанимал ранее поля. Грустно. Відповісти | З цитатою
Мордехай Хаифа  (14.10.21 06:03): Пора теперь и рынок органов открывать,чтобы каждый желающий мог стать европейцем пусть и не весь а частично. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті