Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
22:23

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Сестри-вчительки, яким на двох майже двісті років, приймають вітання

Сестри-вчительки, яким на двох майже двісті років, приймають вітання

Бути ерудованою, вимогливою, мати бажання вчити та вчитися. А ще – щиро любити своїх учнів. Такого кредо все життя дотримувалися сестри-педагогині. Учні, які закінчили школу півстоліття тому, не забувають своїх викладачок. Й не оминули їх увагою на День вчителя.

У їхній маленькій квартирі знову веселий гомін, сміх, спогади та щирі посмішки. Дві сестри-педагогині Розочка та Янічка, як їх лагідно називають їхні учні, приймають вітання з Днем вчителя.

Пані Яніна, якій нині 97 років, – у минулому вчителька математики. Вона і досі з захопленням розповідає про свою улюблену професію та учнів, які для неї наче рідні.

Її сестра – Розалія Михайлівна викладала російську мову та літературу. Пропрацювала у школі до вісімдесяти років. Зараз їй трохи за сто. Втім у неї все так же горять очі, коли мова заходить про її покликання. А цитувати уривки з Євгенія Онєгіна вона може нескінченно.

Розалія Михайлівна, згадує її учениця, була дуже вимогливою. Втім справедливою. Мабуть тому, усе, чому вона вчила – і через сорок років зберігається у пам’яті.

Вимогливі, справедливі, щирі. Обидві сестри-педагогині вміли закохати у свій предмет. А ще – віддавали усіх себе дітям. Тож і не дивно, що й вони стали частиною життя колишніх учнів навіть після закінчення навчання.

Волонтери, бізнесмени, письменники, лікарі. Скільком вони дали путівку у життя – й не порахувати. Втім вдячні учні так само готові прийти їм на допомогу. Кілька років том Яніна Михайлівна мала важкий перелам стегна. У такому віці за операцію візьметься не кожен лікар, багато ризиків. Колишній учень педагогинь, а нині хірург, не вагався ані хвилини та буквально врятував жінку.

Самі ж вчительки не стримують емоцій. Кажуть, їхні учні – надзвичайно душевні та вдячні. Адже вся любов, яку вони вклали у своїх шкільних дітей, – нині їм повертається. І немає більшого щастя, ніж розуміти – що і півстоліття потому тебе пам’ятають та не забувають.

Вдячні учні пам’ятають та турбуються про вчительку, не лише на свята. Телефонні дзвінки, допомога та дружні посиденьки за пирогом – у них вже традиція.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Alex  (08.10.21 14:32): Плохо только одно: родственники ( племянница и её дочь ) приходят к ним раз в месяц за конвертом, после получения моими учительницами очередной пенсии. И никакой помощи... Такая вот родня, б... Відповісти | З цитатою
Куся  (05.10.21 21:23): Очень важно чтобы учителя ответственно относились к своей работе,а не так пришла тему отработала и свободна,а поняли дети или нет это ей не интерессно.А вот этим учителям низкий поклон. Відповісти | З цитатою
Ученица  (05.10.21 13:37): 40 лет назад закончила 16-ю школу. Розалия и Янина Михайловна у меня не преподавали, но их знала вся школа как знающих и очень строгих. Приятно видеть, что они до сих в здравом уме и памяти! Они, кстати, почти не изменились на лицо. Відповісти | З цитатою
Николай Михайлович  (05.10.21 12:46): таким людям нужно назначать пожизненное государственное обеспечение. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Надежда  (05.10.21 10:57): Журналист, редактор, Вы в школе учились, высшее образование журналиста получили? В заглавии уже ошибка! "Сестры учительницы..." в данном случае пишется через дефис (сестры-учительницы), учите правила! В Вашем правописании это читается, как сестры какой-то учительницы, т.е. сестры 3 лица. Сейчас на меня здесь налетят, что смысл понятен и т.д.; смысл, возможно, и понятен, но безграмотность журналистов и редактора поражает. И не нужно оправдывать безграмотность. Этим правилам еще в школе учили. В видеосюжете, кстати, название написано правильно!! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
не могу понять  (05.10.21 08:34): А свои семьи у них были?мужья,дети ,внуки ,правнуки...ни слова не сказали.. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Катя Плесень  (04.10.21 22:35): не знаю почему автор сюжет на сказал в какой школе они преподавали, но на альбомах видно, что это школа №16, я не знаю где это, я из СШ№20, что на Высоковольтной, но дай им Бог еще протянуть немного, им и ихним выпускникам! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 3
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті