Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
11:53

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

«Джаз на Дніпрі-2017»: володарка «Греммі», свіжі роботи дніпровських музикантів та нові майданчики

|«« «« »» »»|

«Джазу на Дніпрі» – бути. 22-23 липня цього року до міста знову з'їдуться зірки світового джазу. Культова музична подія відбудеться в рамках програми «Культурна столиця».

Про особливості «Джазу на Дніпрі-2017» організатори розповіли під час прес-конференції 19 квітня. Міський голова Борис Філатов наголосив: попри примхи природи життя в місті триває.

«Нині всі сили комунальників кинуто на боротьбу зі стихією. Треба займатися поваленими деревами, зупиненим електротранспортом, дворами. Однак життя не зупиняється. Ми хочемо й віримо, що наступний фестиваль «Джаз на Дніпрі» пройде успішно», – сказав Борис Філатов.

Мер Дніпра дав символічний старт підготовці до музичної події, зігравши кілька акордів на саксофоні.

Минулого року «Джаз на Дніпрі» відродили до Дня міста після десятилітньої паузи. Тоді захід зібрав зірок світового джазу та отримав схвальні відгуки глядачів.

Цьогоріч головну сцену розгорнуть на Монастирському острові

Тут протягом двох днів очікуються виступи відомих джазистів із різних країн. Зокрема, у програмі заявлені Патті Остін – легендарна американська вокалістка, володарка премії «Греммі», Бенні Грін (США) і Дадо Мороні (Італія) – топові сучасні піаністи; Джой ДіФранческо – американський органіст, трубач і вокаліст, член зали слави Hammond; Домінік Фаріначчі – представник Лінкольн Джаз Центру в Нью-Йорку, Майкл Мвенсо – куратор молодіжних програм в Лінкольн Джаз Центрі, з унікальним бендом The Shakes та багато інших.

Нові програми та напрацювання на фестиваль привезуть і знамениті джазмени родом із Дніпра – Ірина Роділес, Віктор Двоскін і Андрій Кондаков. Очікується, що на сцену вийдуть також гості з Києва та знамениті дніпровські колективи, зокрема й оркестр «Времена года».

Крім того, планується, що на відкритому майданчику Музею українського живопису також пройдуть концерти українських джазових виконавців в стилі jam sessiоn.

А на набережній Дніпра мають намір провести вечір молодих джазових музикантів – «Молодий джаз». Одна з характерних особливостей цьогорічного фестивалю – виступи іменитих джазистів на одній сцені з музикантами-початківцями. Це – своєрідний стимул до творчого розвитку молодих артистів.

Як зазначила в.о. заступника мера Дніпра Яніка Мерило, наразі у міськраді шукають партнерів для проведення музичної події.

Довідка:
Із 1968-го по 2006 р. у Дніпрі провели 15 джазових фестивалів: «Юність – 68-73» і «Джаз на Дніпрі – 99-2005».

Gorod.dp.ua на Facebook.


1  (30.04.17 20:12): аккорд- это 2 или более нот, взятых одновременно. поскольку сакс- духовой инструмент- он может одновременно выдувать только 1 ноту. Журнализды опять на высоте Відповісти | З цитатою
антисепар  (20.04.17 07:09): Наш Богя молодец! И швец, и жнец и на дуде игрец! Відповісти | З цитатою
Фрик  (19.04.17 22:00): Шоу Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті