Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
17:16

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Німецькі компанії модернізують шахти Дніпропетровщини

Німецькі компанії модернізують шахти Дніпропетровщини
Зробити видобуток вугілля та руди економічнішим, безпечнішим для здоров’я шахтарів та екології допоможуть промисловцям Дніпропетровщини німецькі експерти. З початку тижня в регіоні працюють промислові експерти. Вони підготують пропозиції з модернізації шахт регіону та допоможуть знайти німецькі компанії, що розпочнуть модернізацію.

Про це повідомив очільник регіону Валентин Резніченко.

«У травні цього року ми домовились з Міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайером про системну співпрацю в різних галузях. Цього тижня на Дніпропетровщині вже працюють німецькі експерти з Рурської області. Вони ознайомилися з добувною промисловістю регіону, взяли необхідні аналізи ґрунтів, води тощо. Вже через кілька тижнів експерти представлять детальний аналіз та пропозиції щодо модернізації добувної промисловості Дніпропетровщини», - наголосив Валентин Резніченко.

З початку тижня німецькі експерти вже встигли відвідати Криворізьку компанію «Шахтозакриття», яка займається ремонтом шахт, відведенням шахтних вод та ліквідацією наслідків видобутку вугілля, «Східруду» у Жовтих Водах та «Павлоградвугілля» у Павлограді.

Незважаючи на те, що остаточні висновки будуть через кілька тижнів, однак у німецьких експертів вже є пропозиції. Перша та найголовніша – це модернізація зливу шахтних вод. Як розповів генеральний директор «RAG Mining Solutions» Мартін Юнкер, сьогодні гірничо-видобувні підприємства втрачають колосальні кошти на розведення та відстоювання мінералізованих вод, що залишаються після видобутку вугілля та руди. Незважаючи на це, такі води все одно значно впливають на екологію в регіоні. Німецькі компанії мають напрацювання зі швидшого та ефективнішого очищення цих відходів.

«У першу чергу, ми звернули увагу на питання очищення шахтних вод. Це стосується й екології, й економії ресурсів компаній. По-друге, ми готові запропонувати досвід німецьких промисловців в удосконаленні систем відкачки води із шахт та економічної обробки шлему. Ми ставимо перед собою завдання – підшукати німецькі компанії, які модернізують видобуток вугілля на Дніпропетровщині», - наголосив Мартін Юнкер.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Афоня  (26.11.15 17:03): Вот и шахты проср..ли. Слава Украине! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті