Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 28 червня 2024
14:34

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У міській раді підписали меморандум з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ)

|«« «« »» »»|

Сьогодні Дніпропетровська міська рада підписала меморандум з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ).

В рамках підписаного документу, у місті буде запроваджено низку інформаційних проектів з профілактики ВІЛ/СНІДу. Окрім того, в рамках співробітництва у місті працюватиме інтегрований експерт з країни ЄС, який допоможе адаптувати закордонні методики. «Реалізація проекту щодо профілактики ВІЛ/СНІДу є дуже важливою, оскільки він проваджуватиметься у тому числі і в загальноосвітніх навчальних закладах, де виховується підростаюче покоління. Саме серед школярів та молоді необхідно проводити таку профілактичну роботу», - зазначила в.о. міського голови Галина Булавка.

За словами заступника міського голови Олени Лозенко, у місті розроблені і діють декілька програм щодо профілактики ВІЛ/СНІДу. «Офіційно у Дніпропетровську зареєстровано близько 18 тисяч осіб з діагнозом ВІЛ, з них 316 дітей та 22 підлітки. У місті працюють три центри, один із них наркологічного напрямку і два з ВІЛ. Окрім того, п’ять років тому у місті на базі студентської поліклініки відкрито центр «Клініка дружня до молоді», де анонімно можна отримати консультацію нарколога, психолога, соціального педагога. У школах постійно проводяться різні профілактичні лекції, бесіди у тому числі в рамках співпраці з міжнародним фондом ЮНІСЕФ», - сказала Олена Лозенко.

Під час заходу заступник керівника проекту GIZ Тетяна Хімченко наголосила, що Дніпропетровськ стане першим містом в Україні, де працюватиме інтегрований експерт з ЄС, який не лише співпрацюватиме у профілактиці ВІЛ/СНІДу, а й в рамках реформи системи освіти в цілому. «Сподіваюся, співпраця буде вдалою, і згодом її досвідом поділимося з іншими містами України», - зазначила Тетяна Хімченко.

«Протягом роботи у нашому місті інтегрований експерт з ЄС поділиться досвідом роботи галузі освіти у країнах ЄС, надасть у цьому напрямку рекомендації. Для міста – це досить важлива й цінна робота», - додав радник в.о. міського голови Олександр Демчик.Сегодня Днепропетровский городской совет подписал меморандум с Немецким обществом международного сотрудничества (GIZ). В рамках подписанного документа, в городе будет введен ряд информационных проектов по профилактике ВИЧ / СПИДа. Кроме того, в рамках сотрудничества в городе будет работать интегрированный эксперт из страны ЕС, который поможет адаптировать зарубежные методики. «Реализация проекта по профилактике ВИЧ / СПИДа является очень важной, поскольку он проваджуватиметься в том числе и в учебных заведениях, где воспитывается подрастающее поколение. Именно среди школьников и молодежи необходимо проводить такую профилактическую работу», — отметила и.о. городского головы Галина Булавка.

По словам заместителя городского головы Елены Лозенко, в городе разработаны и действуют несколько программ по профилактике ВИЧ / СПИДа. «Официально в Днепропетровске зарегистрировано около 18 000 человек с диагнозом ВИЧ, из них 316 детей и 22 подростка. В городе работают три центра, один из них наркологического направления и два с ВИЧ. Кроме того, пять лет назад в городе на базе студенческой поликлиники открыт центр «Клиника дружественная к молодежи», где анонимно можно получить консультацию нарколога, психолога, социального педагога. В школах постоянно проводятся различные профилактические лекции, беседы в том числе в рамках сотрудничества с международным фондом ЮНИСЕФ», — сказала Елена Лозенко.

Во время мероприятия заместитель руководителя проекта GIZ Татьяна Химченко отметила, что Днепропетровск станет первым городом в Украине, где будет работать интегрированный эксперт по ЕС, который не только сотрудничать в профилактике ВИЧ / СПИДа, но и в рамках реформы системы образования в целом. «Надеюсь, сотрудничество будет удачной, и впоследствии ее опытом поделимся с другими городами Украины», — отметила Татьяна Химченко.

«В течение работы в нашем городе интегрированный эксперт по ЕС поделится опытом работы отрасли образования в странах ЕС, окажет в этом направлении рекомендации. Для города — это достаточно важная и ценная работа», — добавил советник и.о. городского головы Александр Демчик.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (17)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (13)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (12)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (7)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  Світлофор не працював: у Дніпрі на Сонячній Набережній Toyota врізалась у Mercedes і той перекинувся (6)

•  Буде потрібно набратися сміливості та констатувати смерть - комерційний директор «Дніпра-1» Вʼячеслав Фрідман (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті