Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Нд, 28 квітня 2024
09:22

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Влад Фрейзер


3 липня 2019, 20:28

Українські самоврядці переймають канадський досвід врядування та управління об'єднаними громадами

Триває навчальний візит представників громад-членів АМУ до Канади, де голови ОТГ беруть участь в Ukraine Reform Conference. У складі делегації очільники та представники об’єднаних територіальних громад з кожної області, які були відібрані за конкурсом. Дніпропетровщину на конференції з питань реформ в Україні представляють Петриківський селищний голова Ольга Гавриленко та староста Солонянська ОТГ Олена Кінаш. У поїздці бере участь Виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан.
2 липня учасники візиту долучилися до роботи Конференції з питань реформ в Україні, що проходить у Торонто. Ukraine Reform Conference – це важливий крок для об’єднання партнерів та друзів України й проведення оцінки демократичних трансформацій та реформ, які відбуваються в Україні останніми роками. Цього дня, українські самоврядці, серед іншого, ознайомилися також з системою державного управління Канади, зокрема і з системою місцевого самоврядування та історією об’єднання громад провінції Онтаріо. Цю презентацію українській делегації зробили Федерація Канадських муніципалітетів та Асоціація муніципалітетів Онтаріо.
Відзначимо, захід у Торонто, це вже третя Міжнародна конференція з питань реформ в Україні – попередні відбулися у Копенгагені (2018) та Лондоні (2017). Лейтмотив цьогорічної конференції – збереження досягнутих результатів та забезпечення незворотності реформ. Серед головних тем - Реформа децентралізації: можливості, ефективність, результат.
У перший день у Конференції взяли участь іноземні та українські державні посадовці, серед яких Президент України Володимир Зеленський і Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, а також бізнесмени топ-рівня, представники країн ЄС, НАТО, G7 та громадянського суспільства.
Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко розповів про результати децентралізації, «про нові громади, про зростання місцевих бюджетів, про нові стандарти якості послуг, про безліч інфраструктурних проектів, і головне – про те як з реформою змінюється життя українців та про те, як децентралізація зшиває і зміцнює Україну».
Сьогодні, 3 липня, учасники Конференції працювали на десяти тематичних панелях. Зокрема, представники громад взяли участь у панелі «Децентралізація в дії». Серед її спікерів - Виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан. Він презентував присутнім досягнення децентралізації в Україні та роль АМУ в цих процесах. А також подякував FCM та PLEDGG, постійним та багаторічним партнерам АМУ в нелегкій справі створення спроможних громад.
Зауважимо, під час візиту представники українського місцевого самоврядування відвідають також міста провінції Онтаріо, поділяться своїм досвідом, а ще ознайомляться з передовою канадською практикою у сфері врядування та управління об'єднаними територіальними громадами.






Переглядів: 271
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті