Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Gorod`ській дозор
Нд, 19 травня 2024
04:59

GOROD`СЬКІЙ ДОЗОР

Влад Фрейзер


1 липня 2019, 13:10

Три громади Дніпропетровщини на сторінках видання АМУ «Молодь і громада: Зміни заради майбутнього»

До Дня молоді Асоціація міст України видала збірку, до якої увійшли 64 коротких історії, що показують вплив децентралізації на життя молоді в громадах. Добірка має назву «Молодь і громада: Зміни заради майбутнього» і в ній кращі практики роботи з молоддю 3 громад Дніпропетровської області. Видання підготовлене АМУ в рамках проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС).

На сторінках збірки «Молодь і громада: Зміни заради майбутнього», Дніпропетровщина представлена історіями Зайцівської і Вакулівської об’єднаних територіальних громад та м. Тернівка. Зокрема, у Зайцівській громаді представники органів місцевого самоврядування навчають молодь демократії, проводять години спілкування з молодіжним активом та залучають його до роботи виконкому. Крім того, в ОТГ також працює радіо-гурток «Зайчата ФМ», яке транслює актуальні новини із життя громади. Готують матеріали самі школярі.

Децентралізаційні бесіди на тему «Мистецтво жити в громаді» ведуть з підростаючим поколінням у Вакулівській ОТГ. Тут щомісяця проходять зустрічі сільського голови з учнями 7-10 класів місцевих шкіл, під час яких обговорюються питання децентралізації. Діти дізнаються, що реформа дає громадам, як змінює їх життя, а також як спільними зусиллями можна зробити життя жителів зручним та комфортним. Крім того, в ОТГ створена група «Банк молодіжних ініціатив», яка бере участь у засіданнях виконкому сільради, пропагує можливості співпраці та участі у спільних проектах, організовує молодіжне дозвілля.

А у м. Тернівка в закладах освіти молодь вивчає сутність реформи децентралізації на спеціальних уроках та різноманітних заходах. Тут проводяться години спілкування «Децентралізація як крок до Європейського простору», організовуються круглі столи на тему: « Як
живе і урядує шкільна громада, «Участь молоді у житті та діяльності місцевих громад» тощо.

Коментуючи вихід збірки «Молодь і громада: Зміни заради майбутнього», виконавчий директор Асоціація міст України Олександр Слобожан наголосив: «Ми розуміємо, що сьогоднішні зміни – це крок у завтрашній день. Адже саме нинішнім молодим та юним українцям належить жити в оновленій реформованій країні. У цьому контексті на органи місцевого самоврядування лягає велика відповідальність за правильне визначення напрямів розвитку громади, врахування інтересів усіх жителів, зокрема, молоді і дітей. Важливим чинником успіху на цьому шляху є залучення молодих людей до прийняття управлінських рішень, підтримка юних активістів у їх починаннях, створення умов для реалізації різноманітних ідей та проектів».
http://auc.org.ua/sites/default/files/library/knyga_molod_1.pdf






Останній раз редагувалося: 01.07.2019 13:12
Переглядів: 259
Усі записи автора | << | >>

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ській дозор | Обговорити тему на форумах | Газета оголошень

Мій gorod.dp.ua:
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті