Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 03 мая 2024
17:57

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре производят новейшую коммунальную технику

В Днепре производят новейшую коммунальную технику

Она достойно представлена на Всеукраинской выставке «Коммунтех-2023», которая открылась в Киеве.

Многие украинские предприятия повреждены или вообще разрушены агрессором.

Но уцелевшие заводы способны полностью обеспечить Украину и Днепр новейшей коммунальной техникой.

Об этом с радостью рассказал наш земляк, народный депутат Дмитрий Кисилевский, побывавший на открытии выставки «Коммунтех-2023» и поделившийся такими впечатлениями:

«Українські виробники, в тому числі з Дніпра і області, здатні на 100% забезпечити потребу громад у комунальній техніці.

Переконався в цьому, відвідавши виставку Комунтех-2023.

Побачив продукцію вже давно знайомих компаній Альфатекс і Спецбудмаш, Пожмашина і Тітал, Завод Кобзаренка, ВАРЗ з Верхньодніпровська і TAD, та інших, але зробив для себе і деякі відкриття.

Майже вся техніка, представлена на виставці, тепер має українські компоненти - надбудову на шассі, елементи конструкції, навісне обладнання. Ще два роки тому про це й годі було мріяти.

Наприклад, підприємство КБТ. За цієї не дуже милозвучною назвою - сімейний бізнес на Львівщині з виробництва металевих вузлів для машин Egholm. Це бренд данських багатофункціональних машин для цілорічного обслуговування доріг, тротуарів та зелених територій. Української складової у цих машинах - 25% і є плани збільшувати локалізацію.

Цікаво було вперше побачити вживу кран KMZ - релоковане підприємство з Донеччини, та подивитись на відвідувачів виставки з кабіни трактора Farmer, який збирають в Дніпрі.

Нагадаю, вимога законодавства про нарощування української складової у комунальній техніці при публічних закупівлях зараз становить 15, з наступного року - 20% і так далі аж до 40%.

Розвинути виробництво завдяки вимозі локалізації зможе і житомирська компанія “A.TOM”. Вона випускає навісне та причепне обладнання для комунальної спецтехніки. Це ковші, відвали для снігу, викорчовувачі пнів, грейдери, гідромолоти та багато іншого. Постачальникам іноземної спецтехніки в Україну для участі публічних закупівлях громад доведеться звертатись українських виробників навісного обладнання і комплектуючих, щоб довести рівень локалізації до прийнятного рівня.

Загалом, зайвий раз переконався, що курс поглиблення локалізації - абсолютно правильний. Це серйозний поштовх і для інвестицій у вітчизняне виробництво, і для кооперації українських підприємств з іноземними партнерами.

Але зараз головне, що за рахунок податків українських підприємств фінансується армія. Тому саме на сприянні розвитку українських виробників має бути максимальний фокус державної промислової політики».

Фото Дмитрия Кисилевского.





Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте