Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
17:28

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпро та Кам'янське очолили рейтинг українських міст із найзабрудненішим повітрям

Дніпро та Кам'янське очолили рейтинг українських міст із найзабрудненішим повітрям

А ще в десятці міст із неблагополучною атмосферою – Кривий Ріг.

Такі сумні для нас результати дали результати моніторингу повітря у містах усієї України за 2023 рік.

Докладніше про це розповіли у Громадській організації SaveDnipro, яка виборює вирішення екологічних проблем:

«Дніпро очолив антирейтинг міст з найбруднішим повітрям у 2023 році.

Комплексний індекс забруднення атмосферного повітря в Дніпрі становив 12,4 – високий рівень забруднення. Друге місце посіло Кам'янське – 11,9. На третьому (серед міст, де спостереження велися протягом всього року) – Миколаїв з показником 11,2.

Високий рівень забруднення (індекс 7,0 і вище) також спостерігався ще в 10 містах: Краматорськ*, Одеса, Херсон*, Львів, Луцьк, Вінниця, Київ, Кривий Ріг, Запоріжжя, Слов'янськ* (* - спостереження велися не весь рік)

Показовий момент:

Чільні позиції Дніпра і Кам'янського – це в першу чергу результат промислового забруднення. Нічим іншим, окрім викидів немодернізованих підприємств, лідерство цих міст пояснити неможливо. Звісно, викиди транспорту і ворожі обстріли теж впливають на загальний високий рівень забруднення. Але Дніпро і Кам'янське випередили і Київ (де транспорту ще більше), і Херсон з Краматорськом (де ще більше обстрілів).

Зволікання з реформою у сфері промислового забруднення – це злочин, який призводить до втрати здоров'я тисячами мешканців промислово навантажених міст. Зауважимо, що в законопроєкті 6004-д, який перебуває на розгляді у Верховній раді, ця реформа виглядає суперечливо в частині найстаріших потужностей. Згідно з текстом, підготовленим до другого читання, застарілим підприємствам, що не підлягають/не планують модернізації, буде надано так званий «дозвіл на смерть» – десятирічну відстрочку до повного закриття. Тобто протягом ще 10 років немодернізовані підприємства працюватимуть за тими самими правилами, які застосовуються до них зараз. Тож і результат буде такий самий: вони далі труїтимуть мешканців промислово навантажених міст.

Але ми наголошуємо на обовʼязку публікувати на Порталі відкритих даних результати щоденних замірів з усіх постів спостереження. Тоді б у нас була можливість оперативніше аналізувати стан атмосферного повітря в наших містах. Бо бачити підсумкові цифри за попередній рік аж у кінці квітня – це якось трохи запізно для цифрової епохи.

Комплексний індекс забруднення атмосферного повітря розраховується на підставі моніторингу пріоритетних забруднюючих речовин з урахуванням класу їхньої небезпеки. Оцінка здійснена за даними спостережень у 35 містах на 120 стаціонарних постах мережі моніторингу гідрометеорологічних організацій. Дані оприлюднено на Порталі відкритих даних. Джерело даних – ДСНС України».

Gorod.dp.ua на Facebook.


Коксовая батарея  (29.04.24 18:03): Находятся дурачки которые ишачат за копейки-вот и коптит по полной.
Рабы без барина не могут.
Відповісти | З цитатою
Кейт  (29.04.24 12:28): Саме на нашому регіоні тримається економіка всієї крайни! Який сенс тоді воювати, якщо всі зберемося і будемо жити у коломиї? Кому не подобається, нехай не живуть тут і все. Відповісти | З цитатою
мда  (29.04.24 10:29): Многие пишут, что почти вся промышленность в стране стоит, а оказывается, вполне себе коптит по полной... Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті