Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 29 червня 2024
07:16

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дитяча спортивна школа Олімпійського резерву може переїхати в переобладнане приміщення профтеху чи вишу

|«« «« »» »»|

Таке рішення було прийнято під час спільної наради мусульманської громади, керівництва спортивної школи, батьківського комітету учнів спортивної школи та керівництва Дніпропетровська, яке пройшло під головуванням радника губернатора Бориса Трейгермана.

Борис Трейгерман наголосив, що незважаючи на складну ситуацію в країні, життя все одно продовжується, і питання роботи дитячо-спортивної школи Олімпійського резерву потребує вирішення. Як повідомила заступник міського голови Дніпропетровська Ірина Зайцева, наразі вже переглянуто 4 приміщення. Це приміщення колишніх профтехучилищ, і вони знаходяться в Придніпровську. На жаль, у Дніпропетровську приміщень рівнозначних спортивній школі немає. Необхідно знайти будівлю з відповідними технічними умовами, бо мова йде про спортивні зали, які мають певну висоту та розміри.

Під час наради було вирішено провести детальний аудит приміщень вищих навчальних та професійно-технічних закладів, щоб виявити ті, що не використовуються навчальними закладами, проте відповідають вимогам спортивної школи і можуть бути передані під її потреби.

Дніпропетровська міськрада проведе аудит вільних земельних ділянок у центрі Дніпропетровська під будівництво нової спортивної школи. Мусульманська громада наразі веде переговори з турецькими інвесторами щодо фінансування будівництва нового приміщення.

«Переїзд школи можливий лише у тому випадку, якщо для дітей буде знайдено нове приміщення спортивної школи», - зазначила заступник міського голови Дніпропетровська Ірина Зайцева.

Також, щоб питання передачі будівлі колишньої мечеті Мусульманській громаді не затягувалося, було запропоновано вже зараз розпочати підготовку технічної документації для реконструкції мечеті та створення на її базі Духовно-кльтурного центру. Керівництво дитячо-спортивної школи передасть копію технічної документації на будівлю Мусульманській громаді для того, щоб як тільки діти переїдуть до нової спортивної школи, громада могла одразу приступити до реконструкції, не витрачаючи час на оформлення документації. Нагадаємо, що у 1911 році мусульманська громада на власні кошти збудувала мечеть, проте у 1926 році більшовики відібрали її під власні потреби. Довгий час духовна пам’ятка виконувала функції складу та комунальної будівлі. У 1945 році на території мечеті створили дитячо-юнацьку спортивну школу, яка виховала не одне покоління чемпіонів Європи та світу.

Коли мусульманська громада поставила питання про повернення їх історичної будівлі – зав’язався конфлікт, який не могли вирішити більше 10 років. Відтепер компроміс знайдено – спортивна школа отримає нове більш зручне приміщення, а мусульманська громада – свою історичну пам’ятку.

Під час візиту Мустафи Джемілєва на прес-конференції журналісти поставили питання про передачу мечеті мусульманській громаді. Губернатор Дніпропетровщини Ігор Коломойський відповів, що мусульманська мечеть повинна бути передана її споконвічним власникам. Це стало стартом програми з повернення мусульманській громаді того, що їм належало по праву за попередньою домовленістю мусульманська община проведе благоустрій мікрорайону, де знаходиться історична будівля мечеті. Представники мусульманської громади запевнили, що у переданій будівлі буде облаштований національно-духовний культурний центр. Тут не будуть проводитися масові заходи з гучною музикою, щоб не заважати жителям мікрорайону.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Хамло  (18.09.14 16:03): Зайцева,поделись мастером макияжа и маникюршей.Мечтаю просто быть похожей на тебя.Красивее тебя в мире не встречал наверное и Куличенко.Как вы с ним так 15 лет "отпахали" попкой к попке.Город цветет и пахнет нечистотами. Відповісти | З цитатою
Ёж  (18.09.14 16:02): а Куличенко с Зайцевой не хотят в тюрьму переехать?? Відповісти | З цитатою
лист  (17.09.14 16:50): Кулич г@д верни городу 96 и 54 объекта!!! а то все продал, а дети в подвале тренироваться??? Відповісти | З цитатою
Моня  (17.09.14 14:11): А шо, украинским детям надо здоровье, идите убирайте за панами, Вам привычно, не мешайте титульной нации жить, как она хочет, не гоняйте ветер))) Відповісти | З цитатою
Гость  (17.09.14 13:51): Может просто мусульманам свой духоный центр построить за чертой города? Відповісти | З цитатою
Пинкертон  (17.09.14 13:50): уроды Відповісти | З цитатою
Это Днепр  (17.09.14 08:29): Вчера к Верховной раде люди приходили с шинами на всякий случай. В нашем варианте шины могут тоже пригодиться и выборы на носу. ТрайХерман сначала думай. а потом делай. Думай хорошо... Відповісти | З цитатою
гость  (17.09.14 07:20): Внизу на Кирова есть участок земли возле остановки, стройте спортшколу там. Не напрягайте спортсменов и их родителей. Ваши игры с татарами нам пофиг, своего не отдадим. Відповісти | З цитатою
Гость  (17.09.14 07:18): Ребята поедите вы в израИль быстрей чем школа переедит в Приднепровск или вы вечные у сРуля области))) Відповісти | З цитатою
страннег  (16.09.14 23:56): Я гляжу, держатели сего медиаресурса не отличаются толерантностью, по крайней мере, к мнению об отношении местных властьпредержащих к украинским детям. Это об удалённом комменте. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (18)

•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (14)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (13)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (12)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  Буде потрібно набратися сміливості та констатувати смерть - комерційний директор «Дніпра-1» Вʼячеслав Фрідман (6)

•  У Дніпрі на Сонячній Набережній почали демонтувати великий логотип на 10-поверхівці (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті