Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
14:49

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Весь інспекторський склад ДСНС Дніпропетровщини залучено до акції «Безпечні вихідні!»

Весь інспекторський склад ДСНС Дніпропетровщини залучено до акції «Безпечні вихідні!»
Інспекторський склад Головного управління ДСНС та Дніпропетровського гарнізону 23 та 24 серпня провели профілактичне відпрацювання у несанкціонованих місцях відпочинку населення біля води. Проведені заходи були присвячені темі безпечних вихідних та попередженню загибелі людей під час купання та дозвілля у лісових зонах.

У вихідні та святкові дні, місця відпочинку біля воді, а також лісові масиви стають улюбленим місцем відпочинку громадян.

Співробітники Головного управління ДСНС у Дніпропетровській області відвідали найбільш популярні серед відпочивальників місця, а саме: житловий масив «Сонячний», кар’єр на житловому масиві «Красний камінь», канал на житловому масиві «Фрунзенський», парк ім. Воронцова, парк ім. Глоби, парк ім. Шевченко, острів «Монастирський», та озеро «Куряче».

Рятувальники наголосили відпочиваючим, що у цей період загострюється ризик утоплення людей у річках та водоймах області. Мешканці виходять на пляж для відпочинку та забувають про правила безпечної поведінки. Люди із задоволенням слухали професійні поради фахівців ДСНС та застереження рятувальників, й черговий раз зауважили, що відпочивати у необладнаних місцях небезпечно.

Рятувальники провели з населенням короткі інструктажі з питань безпеки під час купання, надали інформаційні листівки та нагадали правила першої долікарської допомоги постраждалим на воді.

Також у спекотну погоду інспекторський склад ДСНС нагадав людям про заходи, щодо попередження лісових пожеж. Кампаніям, які відпочивали з мангалами та шашликом, рятувальники надали пам’ятки з правилами протипожежної безпеки в лісі та роз’яснили про заборону розведення багаття в лісі в пожежонебезпечний період. Рятувальники звернули увагу й на ще одну проблему. Напередодні нового навчального року чимало дітей вже повернулося з місць літнього відпочинку до міст та селищ, що значно підвищує імовірність різного виду надзвичайних ситуацій (подій) за участю неповнолітніх, адже переважна більшість із них наразі залишається без нагляду дорослих. Батькам нагадали, що вони повинні не допускати купання дітей в неперевірених і невизначених місцях та порушень правил в цілому. Купання дітей, особливо малолітніх, повинно проводиться під безперервним контролем дорослих.

ДОВІДКОВО:
Рятувальниками Дніпропетровщини продовжується профілактична Акція «Безпечні вихідні». З метою досягнення її максимальної ефективності, до інформаційно-роз’яснювальних заходів залучено весь інспекторський склад управління запобігання надзвичайних ситуацій ГУ ДСНС та його структурних підрозділів на місцях.
Співробітники ДСНС на протязі всіх вихідних днів будуть залучені до відпрацювання всіх найбільш популярних місць масового відпочинку біля води та лісопаркових зонах. До цієї профілактичної роботи також задіяно представників волонтерського руху та засобів масової інформації.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Ir Shi  (25.08.14 20:43): Это хорошо. Профилактика всегда лучше, чем когда произойдет какая-нибудь неприятность. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті