Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
18:42

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпропетровська обласна рада першою в Україні створила порядок громадської експертизи своїх рішень

Дніпропетровська обласна рада першою в Україні створила порядок громадської експертизи своїх рішень
30 липня на прес-конференції голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод спільно з представниками громадських організацій презентували порядок взаємодії влади та громадськості - проведення громадських експертиз рішень обласної ради.

За словами Євгена Удода, питання підвищення громадянської активності в Дніпропетровській області та в Україні в цілому є одним з ключових. Тому обласна рада цілеспрямовано розвиває активність громад, розробляє ефективні механізми співпраці влади та громадськості. Один з елементів цієї великої роботи - створення постійної робочої групи, яка складається з представників громадських організацій регіону та буде проводити громадські експертизи.

«Ми виробили точний порядок спільної роботи влади та громадськості. Це був тривалий і кропіткий процес - обговорення тривало більше місяця. Результат - підписання відповідного Положення, де чітко прописаний механізм і порядок співпраці влади та громадськості. Дніпропетровщина розробила такий порядок першою в Україні. Ми говоримо не про тиск і вплив на прийняття рішень, а про прозорість процедури їх прийняття», - зазначив голова обласної ради.

Громадська експертиза є однією з форм реалізації права громадян на участь у місцевому самоврядуванні і передбачає проведення експертизи рішень обласної ради. Процес починається після письмового запиту робочої групи про проведення громадської експертизи. Заявник має право на ознайомлення з будь-якими документами, що стосуються предмету експертизи. За підсумками експертизи, розробнику проекту рішення надаються пропозиції. Висновки громадської експертизи щодо проектів рішень надаються не пізніше, ніж за 10 робочих днів до проведення пленарного засідання.

«Тільки об’єднавши зусилля, ми можемо зробити громадську експертизу дієвим інструментом участі громадян в реалізації регіональної політики. Але основною метою взаємодії влади та громадськості має бути не тільки експертиза рішень, а й внесення конструктивних пропозицій, які будуть корисні для всіх жителів Дніпропетровщини», - підкреслив Євген Удод.

Зі складом робочої групи та Положенням про проведення громадських експертиз можна ознайомитися за посиланням: http://www.oblrada.dp.ua/coord_rada

Gorod.dp.ua на Facebook.


Днепропетровск  (31.07.14 11:24): вы считаете, что госпожа Пиллипенко - депутат горсовета, прошедшая от ПР, до этого своевременно вышедшая из БЮТ, "ЧЕЛОВЕК с УЛИЦЫ"??? Відповісти | З цитатою
leod  (30.07.14 16:54): Облсовет определил порядок создания видимости общественной экспертизы. Кто входит в эту рабочую группу, какие организации они представляют? И кто делегировал этим организациям право говорить от имени общества? Собрали "кивал", как в советском "народном" суде... Відповісти | З цитатою
Марси  (30.07.14 16:03): Женя, нужно было раньше думать!!
Теперь хоть ужом извивайся, а никто тебе не поверит.
Что ж ты во времена Януковича молчал об общественных экспертизах ??
То как вы денюжки дерибаните было тайной за семью печатями, а теперь вдруг захотел "честности и прозрачности", чудес не бывает, засудят тебя по всем статьям!
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті