Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
07:28

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині обговорюється ідея створення комісії з примирення

|«« «« »» »»|

Наразі в Дніпропетровській облдержадміністрації працюють над розробкою концепції Комісії з примирення. В основу концепції буде покладена ідея першого темношкірого Президента Південної Африканської Республіки Нельсона Мандела, якому вдалося примирити багатонаціональну та різноконфесійну державу.

Про це повідомив під час щотижневого брифінгу в. о. заступника голови облдержадміністрації Борис Філатов.

«Наразі ідея обговорюється в облдержадміністрації. Найближчим часом ми запропонуємо відповідну концепцію. На Дніпропетровщині сьогодні є багато гарячих голів, які потрібно саджати за загальний стіл переговорів, знаходити точки дотику. І як ви бачите, у нас це виходить», - зазначив Борис Філатов.

На підтвердження позитивної динаміки стабілізації ситуації в регіоні Борис Філатов навів статистику учасників сепаратистських мітингів у Павлограді. 1,5 місяці тому ці мітинги збирали до тисячі осіб, зараз збирається не більше 30-40 осіб. При цьому без будь-яких провокацій та зіткнень.

«Будь-яка дія має протидію. Тому в кожній ситуації ми повинні розбиратися індивідуально. І наша позиція проста – якщо ми зможемо почути людей, у нас буде діалог і стабільність. В іншому випадку ви бачите, гарячі голови вже багато чого накрутили у Криму і на Донбасі.

Довідка:

Нельсон Мандела був першим президентом Південно-Африканської республіки, обраним на повністю демократичних, не сфальсифікованих виборах. До свого президентства був видатним борцем з апартеїдом і лідером Африканського Національного Конгресу (АНК). Був засуджений і ув'язнений за участь в підпільній збройній боротьбі. Збройний опір був останнім дієвим на той час засобом; пізніше Мандела був стійким прибічником мирного шляху. Протягом цього 27-річного ув'язнення, більшість якого проведено в камері на острові Роббен, Мандела став найвідомішою фігурою у боротьбі з південноафриканським апартеїдом. Попри те, що режим апартеїду і прихильна до нього нація вважали Манделу і АНК комуністами і терористами, збройна боротьба була лиш невід'ємною складовою загальної боротьби з апартеїдом. Зміни в політиці в бік примирення, які Мандела провадив аж до свого звільнення у 1990 році, полегшили мирний перехід до повної демократії у ПАР.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Леди Бу-Гага  (25.04.14 09:18): Это по Луганску и сепаратистам..
«Переговоры были напряженными, однако достигнуто понимание по четырем главным пунктам Протокола о взаимопонимании, который был предложен Юлией Тимошенко», — говорится в пресс-релизе, однако не указывается, о чем говорится в этих пунктах.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Екатеринослав  (25.04.14 07:54): Гражданская война началась на Майдане в Киеве,пока погибших мало.Вся надежда на владельца секторастов.Надо принудить Россию выставить гарнизоны на трассе Харьков-Мелитополь ,бомбить синагоги и детские лагеря,где прячутся сектопобратимы,что не может не испортить имидж России.И тогда можно окончательно запретить русский язык! Відповісти | З цитатою
ЗА...УПА  (25.04.14 06:17): Предлагаю себя на пост головы комиссии по примирению.. Відповісти | З цитатою
Надежда  (24.04.14 23:23): Боря стал примерять на себя овечью шкуру? Но клыки выдают его волчью натуру... Відповісти | З цитатою
Федот  (24.04.14 23:16): Ярош прибыл к нам для примирения?! Відповісти | З цитатою
Фанат укро-дубляжу  (24.04.14 22:23): Як завжди - побазикають та натворять.. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
099876  (24.04.14 21:35): Не поняла, при чем здесь Мандела, но ЮАР уже не та ЮАР, плохо там...
А вот сегодня, автобус из Харькова, заходят кто-то (зеленые человечки) и заставляют мужчин предоставить паспорт. Их спрашивают - Кто Вы? Ваши имена, фамилии, почему мы именно вам должны показывать - отношение пофигистично-хамское, никто на вопросы не ответил, тем не менее всех проверили.
Это что? Почему мы должны показывать документы, а они нет?
Что происходит? Высшая власть?
Где закон?
Відповісти | З цитатою
Гала  (24.04.14 20:50): Украинцы хотят сохранить единое государство? Значит надо договариваться. Создавать правительство национального примирения. А то одна часть страны живет с оглядкой на США, а другая на Россию. У США и России свои геополитические интересы. Но страна то ваша. Договоритесь уже между собой. А то одни с легкостью называют западников фашистами, другие плюют на святое для многих украинцев и называют их" колорадами". Опомнитесь,пока не поздно. Відповісти | З цитатою
Rosos  (24.04.14 19:35): Теряет форму. Опять раздает обещания, однако, забыл назвать соотечественников "мразями" и не сообщил, когда же будет вешать. Или приберег это в качестве сюрприза? Відповісти | З цитатою
Дездемон  (24.04.14 17:52): Программа примирения должна быть такая. 1. обновить троллейбусный парк, и автотранспорт. 2. Русский Язык должен остаться, вторым государственным . Думаю, с людьми только так, можно найти понимание. А не преследовать их. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворів запланували відремонтувати у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті