Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 29 червня 2024
07:22

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Днепропетровщине провели рейды против водителей, игнорирующих «скорую»

На Днепропетровщине провели рейды против водителей, игнорирующих «скорую»
На Дніпропетровщині ДАІ влаштовує спеціальні рейди - інспектори полюють на водіїв, які ігнорують сигнали карет швидкої допомоги. Адже в наші дні це порушення чомусь дуже поширене. У одному з таких рейдів побувала і наша знімальна група.

Рука водія "швидкої допомоги" на клаксоні вже двадцять секунд. Та кермувальнику "Мазди" байдуже - проїзду не звільняє. Бо не знає: одразу за "швидкою" - даїшники. І ось вона - неочікувана зустріч. На порушника складають протокол. Натомість він стверджує: невинний!

А цей "Фольксваген" карети "швидкої" позаду - взагалі не помічає. За кермом - жінка. Чому не поступилася дорогою - не пояснює.

Це сьогодні на поміч прийшли інспектори ДАІ. А зазвичай "швидкі" мають долати затори, як уміють. Буває, кажуть, ще й дістається від водіїв. Адже багатьом не подобається, коли їх обганяє "швидка".

Євгенія Зосім, фельдшер швидкої допомоги:

- И нецензурщина, и жесты бывают, и вот недавно у нас недели две назад - в шестнадцатой больнице стояла скорая помощь, госпитализировали, население подошло, начало раскачивать машину. Водитель выбежал - его побили!

Тож ДАїшники і вирішили нагадати порушникам: за ігнорування "швидкої допомоги" заплатять штраф - майже сімсот гривень. За півдня рейду - такі результати.

Роман Таранов, начальник відділу профілактичної роботи УДАІ у Дніпропетровській обл.:

- Фиксируется от 3 до 5 нарушений. Не пропускают, не надают преимущества в движении для водителей скорой помощи с включенным маячком.

Можливо, порушень було б більше, якби позаду швидкої не їхала машина ДАІ - припускають правоохоронці. Тож наступного разу планують схитрувати: сісти всередину карети, до лікарів, і фіксувати порушення - звідти.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Andre.dp  (25.01.14 21:50): А когда скорая едет на станцию и что-бы не стоять на перекрёстке просто включает сирену для того что-бы пропустили, это как называется? неоднократно лично замечал по ул. Каруна.
Та скорая которая действительно спешит её видно за километр и её пропускают! А когда без толку ездит с включеными маячками, пользуясь своим приоритетом, "типа не видете, я спешу"
Да, и водителям скорой действительно стоит больше уделять внимания на пешеходов!!!
Відповісти | З цитатою
8842  (22.01.14 09:59): Не умеют работать по закону ГАИ!!! Всё равно не честно протокол составили, если бы они сразу принял вправо то скорее всего создал помеху другому транспорту, тоже протокол... ГАИ работайте нормально... Відповісти | З цитатою
Автолюбитель  (16.01.14 20:13): Пацана на Мазде развели, он только объехал помеху справа, сразу начал перестраиваться, а вы ему протокол, не красиво! Відповісти | З цитатою
Автолюбитель  (16.01.14 20:13): Пацана на Мазде развели, он только объехал помеху справа, сразу начал перестраиваться, а вы ему протокол, не красиво! Відповісти | З цитатою
кет  (16.01.14 17:32): Если кто-нибудь читал действующие ПДД, то там есть § 25 "Движение транспортных средств в колоннах". Новый закан практически ничего не меняет. Відповісти | З цитатою
Совестливая  (16.01.14 17:07): На самом деле это очень страшно, когда не уступают машине скорой. Лично я стараюсь уступить дорогу... Этот звук просто невыносимый...звук сирены это звук чьей-то минимум печали не говоря уже о чьей-то боли... Відповісти | З цитатою
Диарейчук  (16.01.14 16:20): Сегодня протолкнули закон , авторы оного , дупататы от ПР - Олийнык и Колесниченко , по этому закону запрещается движение колонны из пяти и более автомобилей без согласования с МВД . Вот уж где раздолье для гаишников будет . Відповісти | З цитатою
Дмитрий  (16.01.14 16:00): А когда скорая сбивает пешеходов на перекрёстке и после этого скрываеться с места ДТП,якобы на "срочный" выезд,этого никто не замечает?Или когда по вине скорой бьются машины на перекрёстках,этого тоже никто не видит?... Відповісти | З цитатою
Vasil  (16.01.14 15:07): Не уступают часто - факт, но ... на видео первого водителя явно развели. Когда припёрли ссзади справа возможно просто некуда было перестроиться. Тем не менее когда он обогнал всех, то сразу уступил дорогу.

И если быть окончательно честными "Кто разрешил использовать машину скорой помощи для подстав, пусть даже с "благими" намерениями проучить непорядочных водителей? У нас в избытке карет скорой помощи? В этот момент кому-то нужна была помощь, а тут телевизионщики снимают постановочные сцены для Интера.

Тут пишут, что люди у нас такие и не исправить этого ... может и так, но уступать нужно. Решается просто: все кареты скорой помощи оборудуются видеорегистраторами и потом в случае нарушения ПДД запись передается в ГАИ. Всё! Машины будут разлетаться перед скорой.

А это всё показуха в чистом виде.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Police  (16.01.14 14:00): Да штраф сделать 10 тыщ и будут пропускать, при повторном нарушении - пожизнено лишать ВУ, да и "идиотен тест" сдать обязательно. Відповісти | З цитатою
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (18)

•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (14)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (13)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (12)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  Буде потрібно набратися сміливості та констатувати смерть - комерційний директор «Дніпра-1» Вʼячеслав Фрідман (6)

•  У Дніпрі на Сонячній Набережній почали демонтувати великий логотип на 10-поверхівці (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті