Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
19:46

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дошкільна освіта області йде в ногу з часом

Дошкільна освіта області йде в ногу з часом
На Дніпропетровщині у кожному дошкільному навчальному закладі є відповідальна особа, до якої батьки можуть звернутися у разі виникнення будь-яких труднощів або питань, пов’язаних з електронною реєстрацією дитини у дитячий садок.

На цьому ще раз наголосили директори дошкільних навчальних закладів області під час телефонної прямої лінії у прес-клубі «Вістей Придніпров’я». Також під час телефонної прямої лінії на запитання жителів регіону відповідали методист з питань дошкільної освіти відділу освіти Індустріальної районної у місті Дніпропетровську ради Тетяна Лобанок та директор ДНЗ «Світлячок» Новоалександрівської сільради Любов Візир.

«Найчастіше надходять запитання стосовно пакету документів, необхідних для реєстрації дитини, – зазначає Тетяна Лобанок. – Я ще раз наголошую, що для того, аби оформити дитину у дитячий садок необхідно надати скан-копії свідоцтва про народження та медичну довідку про її стан здоров’я. Також під час реєстрації необхідні паспортні дані одного з батьків».

Варто зазначити, що однією з умов оформлення дитини у дитячий садок є наявність обов’язкових щеплень. Як повідомляють у Міністерстві освіти і науки України, до цього переліку входить вакцинація від стовбняку, коклюшу, кору, поліомієліту, дифтерії та діагностична проба манту.

Крім того, батьки мають бути поінформовані щодо нових норм у дошкільних навчальних закладах. Так, у групі раннього віку повинно бути не більше 15 малюків, а у дошкільних групах їх кількість не має перевищувати 20.

«Така кількість дітей є оптимальною. Якщо їх більше, вихователь фізично не може приділяти належну увагу кожній дитині. Адже для того, щоб розкрити та розвинути таланти дошкільнят, необхідно знайти особливий підхід до кожного з них. Як зазначає наш губернатор Дмитро Валерійович Колєсніков, серед пріоритетів дошкільної освіти основним є виховання всебічно розвинутих діточок, – сказала Любов Візир. – Тому, у нашому навчальному закладі ми ретельно стежимо за тим, щоб кожна дитина змогла розкрити свої таланти та здібності ще у ранньому віці».

Також виникають питання, пов’язані з графіком роботи дошкільних навчальних закладів. Дитячі садочки області починають працювати о 7:00, а закінчують о 17:30. Це питання залежить від бажання батьків. Якщо існує необхідність, у садочку працює «чергова» група.

Проект «Електронний дитячий садок» реалізується в регіоні з 2012 року. А з 2013 реєстрація дітей у дошкільний навчальний заклад проводиться виключно в електронному форматі. Із грудня минулого року понад 18 тис дітей Дніпропетровщини отримали своє місце у дитячому садку.

У дитячих садочках Дніпропетровщини реалізуються унікальні програми та комплекси для дітей. Нововведення спрямовані на всебічний розвиток малюків. Інновації також передбачають профілактику простудних захворювань серед дошкільнят, що особливо актуально в осінньо-зимовий період.

Упродовж 2013 року на Дніпропетровщині реалізовується програма «Всебічно розвинений дошкільник». У рамках проекту у дитячих садках області вводиться не менше 50% загально розвиваючих предметів для дошкільнят. Зокрема, це комп’ютерна грамота, іноземна мова, хореографія та шахи.

Деякі дошкільні навчальні заклади області пропонують своїм вихованцям випробувати також і досить специфічні методики. Наприклад, у дніпропетровському дитячому садочку № 292 застосовують адаптовану теорію вирішення винахідницьких задач. Це комплексна система для групової та дискусійної роботи для дітей. Вихователька в ігровій формі пояснює дітям природу навколишніх явищ, як-то гравітація, зміна погоди або чому у тижні сім днів і навіщо люди взагалі вимірюють час.

«Дошкільний вік є ключовим етапом фізичного, психічного, а головне – соціального становлення особистості дитини. Дошкільна освіта робить акцент саме та ті методики, які формують у дитини навички аналітичного мислення, роботи у команді, теоретичного та практичного застосування отриманих знань», - зазначив директор департаменту освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Демчик.

Для того, щоб підвищити імунітет маленьких жителів Дніпропетровщини, дошкільні навчальні заклади області пропонують своїм вихованцям відвідування соляних кімнат, аромотерапію та послуги фіто-бару. Останній передбачає вживання дітьми фіто-напоїв за суровою рецептурою та дозуванням, які визначає лікар-педіатр. Такі коктейлі попереджують ризик виникнення захворювань не лише верхніх дихальних шляхів, а також і шлунково-кишкового тракту.

У деяких дитячих садочках після денного сну малюкам пропонують зробити легкі гімнастичні вправи на соляній доріжці. Це стимулює нервові закінчення на дитячих ступнях, сприяючи таким чином підтримці загального тонусу та самопочуття.

Gorod.dp.ua на Facebook.


репка  (28.11.13 20:48): в нашем 341 саду заведующая запретила заниматься грамотой , хореографией, английским Відповісти | З цитатою
репка  (28.11.13 20:48): в нашем 341 саду заведующая запретила заниматься грамотой , хореографией, английским Відповісти | З цитатою
мама  (28.11.13 14:52): Интересно, где соблюдается норма наполнения групп? Все сады перегружены в связи с недостаточностью мест.Даже в специальных группах есть дети, которым положено посещать массовые группы.А куда девать детей? Это не заведующих садиков вина, а чиновников.Пора наконец-то возвращать сады перепрофилированные под другие учреждения, а не писать красивые слова.Рождаемость-то растёт. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Барадед  (28.11.13 12:50): К чему воспитывать всесторонне развитых детишек, если одновременно, в рамках программы по сокращению населения, вы требуете их вакцинировать? Не слишком ли накладно? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті