Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 30 червня 2024
22:42

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Олександр Вілкул подякував Раді Європи за підтримку України в її європейському прагненні

|«« «« »» »»|

Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул взяв участь у засіданні круглого столу щодо розвитку місцевого самоврядування в Україні, організованого в рамках діяльності Програми Ради Європи «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні».

Під час круглого столу були обговорені питання розвитку місцевої і регіональної демократії та впровадження європейських стандартів самоврядування.

«Впровадження Україною положень Європейської хартії місцевого сам/оврядування є однією з вимог ЄС щодо підписання Угоди про асоціацію. Зокрема, це стосується прийняття нової Концепції реформування місцевого самоврядування. Усі дії Уряду спрямовані, перш за все, на врахування інтересів людей. Це – реалізація на практиці принципів регіональної демократії, що є основою Європейської хартії місцевого самоврядування. Я дякую керівництву Ради Європи, представникам Європейських країн та міжнародних організацій за підтримку України в її європейському прагненні», - сказав Олександр Вілкул.

Концепція передбачає передачу повноважень органам місцевого самоврядування, які отримають частину функцій місцевих державних адміністрацій. Крім того, передбачається посилення фінансової незалежності органів місцевого самоврядування. Ще однією важливою новацією є вдосконалення механізмів створення органів самоорганізації населення. А також – проведення місцевих референдумів для вирішення важливих питань громад та посилення контролю зі сторони населення за діяльністю органів влади.

Для спільної реалізації проектів (будівництво об’єктів, ремонт об’єктів соціально-економічної сфери та інше), Концепція передбачає створення механізмів співробітництва територіальних громад та спільного фінансування таких проектів.

«Реалізація Концепції реформування місцевого самоврядування дозволить підвищити якість надання послуг громадянам. Адже саме громади стануть центром прийняття рішень. Таким чином, рішення прийматимуться не в Києві, а в конкретній громаді, обраними населенням радою та головою», - сказав Олександр Вілкул.

Серед учасників круглого столу від Ради Європи та її країн-членів Представник Генерального секретаря Ради Європи з координації програм співробітництва в Україні, Голови Офісу Ради Європи в Україні Владімір Рістовскі, Голова Представництва Європейського Союзу в Україні, Посол Ян Томбінські, Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарської Конфедерації в Україні Крістіан Шьоненбергер, Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Швеція в Україні Андреас фон Бекерат, віце-президент Конгресу місцевих і регіональних влад РЄ Марк Кулз, керівник Департаменту демократичних інститутів та врядування Генерального директорату з питань демократії Генерального секретаріату Ради Європи Альфонсо Зарді.

Під час засідання Владімір Рістовскі зазначив, що питання модернізації місцевого самоврядування в Україні набуває особливої актуальності в контексті багатостороннього формату співпраці в рамках «Східного партнерства», Європейської політики сусідства, і особливо перед планованим підписанням Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у Вільнюсі.

Українську сторону представляли також радник Президента України – керівник Головного управління конституційно-правової модернізації Адміністрації Президента України, секретар Конституційної Асамблеї Марина Ставнійчук, народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Давид Жванія, Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник, голова Державного фонду сприяння місцевому самоврядуванню в Україні Сергій Маліков, представники керівництва Міністерства закордонних справ України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, органів місцевого самоврядування України та їх асоціацій, національної делегації України в Конгресі місцевих і регіональних влад Ради Європи.

Gorod.dp.ua на Facebook.


жорж  (12.11.13 23:21): Панэ Вилкул! Вам налево, нам направо...
Ну и досвидания.))
И давайте уже больше не встречаться.
Відповісти | З цитатою
потемкин  (12.11.13 17:20): Ой Вань,смотри какие клоуны... Так осторожненько,на цыпочках по лесенке, крадутся в ЕС. А лица то какие выразительные. Відповісти | З цитатою
Юморист  (12.11.13 13:27): Хочу перенестись на машине времени во времена сталинских репрессий, реформ и смертных казней. Тогда пломбир в вафельных стаканчиках очень вкусный был. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Дядя  (12.11.13 13:01): Засідання є, самоврядування немає. Відповісти | З цитатою
dbnh  (12.11.13 11:53): какие к чертовой матери гей парады, вы что совсем дибилы? Відповісти | З цитатою
111111111  (12.11.13 11:35): к статье о "Нашей Правде" (ее ведь комментировать нельзя), обратите внимание, как называется ОТЦ "Наша Правда". долго думал чтобы это ОТЦ значило и понял, что ОТЦ расшифровывается не иначе как Очередной Торговый Центр. Ну хоть честно))). ОПЦ надо расшифровывать? Відповісти | З цитатою
Зинаида  (12.11.13 11:25): Как все неопределенно. То мы вступаем в СССР, чтобы Киев находился под экономическим и политическим контролем Москви. Потом мы вдруг рвемся сотрудничать с Евросоюзом, но там ужасные гей-парады. И что страшнее: гей-парад или Магадан? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
висновки  (12.11.13 10:51): Добре, що "усі дії Уряду спрямовані, перш за все, на врахування інтересів людей", погано, що кількість цих людей дуже обмежена. Відповісти | З цитатою
Кабельное ТВ  (12.11.13 08:27): Кто нибудь, сообщите этому ПРидурку тормознутому, что никто никуда не идет...
Вилкин отстал от жизни
Відповісти | З цитатою
Пеарщик Вилкула  (12.11.13 07:36): Сашок, не тормози. Твой хозяин (Янукович) уже решил: мы идем не в Европу, а в рифму. Точнее, уже ПРишли. По уровню бедности Украина на втором месте в Европе (хуже только в Молдове). Зато по количеству долларовых миллиардеров мы на 27-м месте в мире. Но спасибо городу.дп.уа за очередную дозу лапши на наши многострадальные уши и за очередной пиар Солнцеликого. Відповісти | З цитатою
1 2
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (39)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (21)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (14)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (12)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (9)

•  У Дніпрі на Сонячній Набережній почали демонтувати великий логотип на 10-поверхівці (9)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (8)

•  За розтрату 17 млн грн державного майна засуджено екскерівника інституту трубної промисловості у Дніпрі (8)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті