Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 17 июня 2024
00:51

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Новий радіологічний центр у Дніпропетровську вже прийняв перші 100 пацієнтів

|«« «« »» »»|

Олександр Вілкул за дорученням Президента України Віктора Януковича відкрив у Дніпропетровську новий радіологічний корпус.

«Можливості нового радіологічного центру на Дніпропетровщині розширюються за рахунок встановлення сучасного обладнання. Центр є одним з найважливіших об’єктів медичної галузі регіону. Він вже почав надавати якісне та сучасне лікування пацієнтам з усієї Дніпропетровської області за допомогою новітніх методик діагностики та лікування. На сьогодні новий радіологічний центр вже прийняв перші 100 пацієнтів», - сказав Віце-прем’єр-міністр в радіологічному центрі.

За словами голови Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитра Колєснікова, потреба у створенні такого важливого медичного центру назрівала давно, проте реальне будівництво радіологічного корпусу клінічного онкологічного диспансеру було розпочато лише в 2010 році, коли керівником регіону став нинішній Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.

Новий трьохповерховий радіологічний центр має площу 7,5 тис м2 та збудований за всіма європейськими стандартами. Завдяки сучасному медичному обладнанню, яке встановлюється в центрі, жителі регіону зможуть отримувати більш щадне та ефективне лікування онкозахворювань. Центр розрахованій на 155 відвідувань у зміну. Це дозволить втричі збільшити кількість сеансів опромінювання на рік, а також використовувати сучасні методики діагностики та лікування.

Керівник області доповів Віце-прем’єру, що наразі в радіологічному корпусі вже встановлено обладнання швецької компанії «ELEKTA».

За словами головного лікаря медичного закладу Ольги Балашової проривом у медичній галузі не лише Дніпропетровщини, але й всієї країни є використання в радіологічному центрі лінійного прискорювача. Адже раніше вітчизняні радіологи користувалися лише кобальтовими пристроями. А вони, на відмінну від лінійних прискорювачів, не мають такої точності опромінювання. Також важлива перевага таких пристроїв – у можливості впливати на найбільш важкодоступні місця людського організму (наприклад, головний мозок).

Новий радіологічний корпус створюється в рамках проекту модернізації охорони здоров'я, яка реалізується в Дніпропетровській області, він є частиною обласної програми «Онкологія», яка спрямована на боротьбу із злоякісними новоутвореннями.

«З 2010 року на Дніпропетровщині було створено два сучасних перинатальних центри - у Дніпропетровську та Кривому Розі, відкрито новий корпус обласної дитячої лікарні, відбудовано нове інфекційне відділення у Павлограді, яке обслуговує весь західний Донбас. У місті Марганець було проведено комплексну модернізацію лікарні та встановлено сучасне обладнання. Відкриття сучасного радіологічного центру - ще один великий крок у розвитку медицини Дніпропетровської області і всієї України. І за підтримки керівництва держави ця робота з розвитку медицини буде продовжена», - сказав Олександр Вілкул.

«Створення радіологічного корпусу є одним із найбільш успішних прикладів реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Федоровича Януковича, що підтверджують головну тезу президентської програми – «Україна для людей». Адже протидія онкозахворюванням – одне з ключових питань на порядку денному сучасного суспільства. Успішне будівництво цього об’єкту вкотре підтверджує: саме люди, їх життя та здоров’я є головним пріоритетом державної політики Президента та Уряду України», – підкреслив голова облдержадміністрації Дмитро Колєсніков.

Gorod.dp.ua на Facebook.


i9061  (31.10.13 15:37): Можно ли обратиться в центр с диагнозом кавернома сосудов головного мозга Ответить | С цитатой
антон  (30.10.13 16:52): люди живущие рядом будут облучаться постоянно, строить надо было дальше от жилых домив Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
111  (30.10.13 16:39): В нашем городе НЕТ бесплатной качественной ( многосрезовой) томографии. как минимум от 1000 грн. как раз для народа. Ответить | С цитатой
вопрос  (30.10.13 13:56): а адрес? где этот центр находиться??? Ответить | С цитатой
Doktor  (30.10.13 10:02): Не говорите глупости, такого центра у нас в области не было и он нам очень нужен, чтобы люди не ездили по Украине, а лечились рядом с домом. Ответить | С цитатой
местный  (30.10.13 08:44): Вилкул КРАСАВА!!! Ответить | С цитатой
123  (29.10.13 21:10): Вспомнили быстро, когда медицина была бесплатно? Вспомнили? В советское время и то... Так причем ПР, что вы так возмущаетесь. Что при "Ударе" будет по другому или Запад нам поможет? Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
ХХХ  (29.10.13 20:33): Детожерка богатырьова открывает больницы, в которых будут лечить людей после ее левых вакцин, заботливо привезенных ее сыном. Ответить | С цитатой
absent  (29.10.13 18:44): какие цены не смешите, всё бесплатно от РоДной ПР, заявил главный Тамплиер Ответить | С цитатой
911  (29.10.13 18:14): Лутше строили больницы дигинераты Ответить | С цитатой
1 2
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте