Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 14 червня 2024
03:00

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині зростає індекс промислової продукції

На Дніпропетровщині зростає індекс промислової продукції
На Дніпропетровщині зростає індекс промислової продукції. Про це повідомляє Головне управління статистики Державної служби статистики України у Дніпропетровській області.

Згідно зі статистичними даними індекс промислової продукції на Дніпропетровщині зростає. Якщо порівнювати індекс промислової продукції за 9 місяців 2013 року та цей показник за 8 місяців цього року, то зростання складає 0,1%.

Зростання індексу промислової продукції спостерігається здебільшого у галузі добувної та переробної промисловості. Зокрема, зафіксоване збільшення обсягів виробництва таких видів продукції як вугілля (101,8%), залізорудні концентрати (102,3%), добрива (111,9%),шпалери та вироби з картону (105,5%), блоки та цегла з цементу, бетону або каменю (108%), напівфабрикати зі сталі (116%), прокат готових чорних металів (105,1%), розпушувачі та культиватори (137%).

У вересні 2013 року порівняно з попереднім місяцем покращилися показники виробництва деревини – на 0,8%, паперу та картону – на 0,3%, коксу – на 0,7%, кислоти сірчаної – на на 6,3%, пластмаси – на 1,1%, фарб та лаків – на 0,4%, елементів конструкцій збірних для будівництва – на 0,4%, електроприладів для обігрівання – на 2,9%. Вугілля кам’яного – на 0,9%, та напівкоксу з вугілля – на 0,6%, залізорудних агломеровних концентратів – на 0,6%, залізорудних неагломеровних концентратів – на 0,2%.

«Ситуація на зовнішніх ринках, яка склалася сьогодні, для промислових підприємств є непростою. Однак завдяки реалізації програм економічних реформ та стратегії імпортозаміщення конкурентоздатність вітчизняної продукції підвищується», - сказав радник губернатора Віктор Сергєєв.

Він також додав, що важливим фактом у цьому процесі є цілеспрямована регіональна політика, яку проводить губернатор Дмитро Колєсніков. Сьогодні на промислових підприємствах впроваджуються енергозберігаючі технології, проводиться модернізація виробничих потужностей. Все це забезпечує нашій області випуск конкурентоспроможної продукції. Зростання попиту на нашу продукцію і забезпечує зростання індексу промислової продукції.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Дядя  (25.10.13 13:46): І що нам з того, що збільшився випуск кислоти, коксу, вуглю і усієї отої хєромантії? А де збільшення випуску продуктів харчування, одягу, взуття, побутової техніки, авто і усього того, що зазвичай робиться для людей, а не для віртуальних показників та індексів? Відповісти | З цитатою
Механик  (24.10.13 21:42): БУ-ГА-ГА!!! Відповісти | З цитатою
Днепропетровец  (24.10.13 12:32): Показатели по железнорудному, удобрения, лакокраски раздуты. Нас следующий год мы получим падение причем в два раза больше чем рост по данным видам. Так как во всем мире упал спрос на метал и изделия, аграрный сектор не получил финансирования и не получаил в полном объеме, по лакокраскам перепроизводство. В этом году закрыты 2 феросплавных заводы, Азовсталь падение производства 28% остальные в пределах 7%, Крымский Титан (продукты для лакораски) сократил производство, Стирол (удобрения) сократил производство. Покращення ще попереду!. Сокращения объемов у металлообработки. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті