Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 26 травня 2024
22:18

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Аграрії Дніпропетровщини завершують збір пізніх зернових

Аграрії Дніпропетровщини завершують збір пізніх зернових
Дніпропетровщина завершує збирання пізніх зернових культур. Вже зібрано просо (12 тис тонн) та гречку (понад 3 тис тонн), більш ніж на 43 % від плану виконані роботи зі збору кукурудзи (466,7 тис тонн). До кінця тижня аграрії області планують вийти на показник 3 млн тонн врожаю зернових культур.

Дмитро Колєсніков відвідав ПП «Агрофірма «Перше травня», яке є одним з провідних виробників зернових та технічних культур Томаківського району. Зокрема, Дмитро Колєсніков ознайомився з ходом збирання пізніх зернових та технічних культур, проведенням посіву озимих культур, а також поспілкувався з підприємцями-аграріями.

«На Дніпропетровщині на виконання цієї задачі спрямовано максимум технічних та людських ресурсів. Кожен, хто працює над отриманням гарного врожаю, починаючи від аграріїв та завершуючи представниками влади, розуміє першочергове значення цього процесу для області та країни в цілому, - наголосив Дмитро Колєсніков. – Кожне зернятко, яке зараз засівають та збирають аграрії, закладає фундамент продовольчого благополуччя мешканців регіону на наступний рік».

Наразі на Дніпропетровщині завершується збирання пізніх зернових культур. Аграрії регіону вже закінчили роботи зі збору проса та гречки. Намолочено 12,5 тис тонн проса при середній урожайності 13 ц/га (у 2012 році 8,1 ц/га) та понад 3 тис тонн гречки при середній урожайності 32,7 ц/га (у 2012 році – 12,8 ц/га).

Кукурудзи на зерно намолочено майже 466,7 тис тонн при середній урожайності близько 32,7 ц/га (у 2012 році – 12,8 ц/га).

Також продовжується збір технічних культур – зібрано 73,3% соняшника, тобто 689,8 тис тонн при середній урожайності 20,6 ц/га (у 2012 році – 10,6 ц/га) та 55,8 % сої, тобто 3,7 тис тонн при середній урожайності 13,5 ц/га (у 2012 році – 5,6 ц/га).

Одночасно із кампанією зі збору пізніх зернових та технічних культур на Дніпропетровщині триває посів озимих культур - посіяно 385,3 тис га, що складає 56,3% від запланованого обсягу робіт.

«Незважаючи на несприятливі погодні умови – протягом вересня майже щоденно йшли дощі – робота у господарствах всіх районів регіону проходить в межах встановлених за технологією термінів. Так, до 20 жовтня в регіоні будуть завершені роботи з посіву озимих культур, - підкреслив губернатор - Крім того, вже до кінця тижня аграрії області планують досягти показника валового збору зернових культур у 3 млн тонн».

Томаківський район, як і вся Дніпропетровщина, вже завершив збір проса та гречки, показавши при цьому вищу врожайність, ніж в середньому по області. Проса намолочено 724 тонни за середньої урожайність 15,5 ц/га, гречки - 52 тонни при середній урожайності 8,9 ц/га. Продовжується збір кукурудзи на зерно – вже намолочено 2714 тонн при середній урожайності 29 ц/га.

Крім того, соняшнику отримано майже 35 тонн при середній урожайності 22,2 ц/га.

Під урожай 2014 року у Томаківському районі посіяно близько 24,5 тис га озимих культур, що складає 66% до плану.

«Наше підприємство – одне з найбільших у Томаківському районі, - розповів виконавчий директор ПП «Агрофірма «Перше травня» Володимир Леперда. – Щороку ми нарощуємо свої потужності, закуповуємо сучасну техніку та докладаємо всіх зусиль для того, щоб зібрати хороший врожай. Результати цієї роботи говорять самі за себе - цього року підприємство виробило в 4,5 рази більше зерна, ніж у 2012 році».

Gorod.dp.ua на Facebook.


Дружеский Совет  (10.10.13 15:01): Засуньте себе эту новость вместе с зерновыми, сами знаете куда Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  У Дніпропетровській області в овочевому цеху сталося масове отруєння: одну з потерпілих доставили в лікарню (4)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (4)

•  У ставку в центральному парку Дніпра масово гине риба (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті