Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 03 июля 2024
00:16

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Згідно з планом підготовки країни до нового опалювального сезону вже виконано 20% робіт, — Олександр Вілкул

Згідно з планом підготовки країни до нового опалювального сезону вже виконано 20% робіт, — Олександр Вілкул
Підготовка до опалювального сезону 2013/2014 йде з випередженням графіку.

Підготовка до нового опалювального сезону розпочалася 16 квітня, вже на наступний день після закінчення попереднього сезону. «Кожен район, місто, і регіон – діють по чітко визначеному плану підготовки. Мінрегіон координує роботи на загальнодержавному рівні. Щомісяця проводяться колегії за участі профільних заступників губернаторів. Моніторинг стану виконання планів проводиться двічі на місяць. Підготовка до опалювального сезону 2013/2014 йде з випередженням графіку», - сказав Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул під час брифінгу. Він зазначив, що до першого жовтня 2013 року мають бути підписані всі паспорти готовності об'єктів і акти. «З початку опалювального сезону люди мають бути забезпечені теплом», - сказав Олександр Вілкул.

Підготовка регіонів до зими знаходиться на жорсткому контролі Уряду і керівники областей несуть за неї персональну відповідальність.

На сьогодні, до зими вже готові 49 тис будинків - це 24% від загальної кількості.

У процесі підготовки до зими в 33 тис будинків буде відремонтована покрівля. У 70 тис будинків будуть відремонтовані опалювальні системи. Ремонт систем водопостачання буде проведений в 54 тис будинків. На сьогодні, відповідно до плану, в середньому роботи виконані на 20%.

«Особлива увага приділяється підготовці до опалювального сезону соціальних об'єктів: шкіл, дитячих садків, лікарень. У 15% об'єктів вже закінчено ремонтні роботи.

До 1 вересня всі школи та дитячі садки повинні бути готові», - сказав Олександр Вілкул.

В даний час ведуться роботи з підготовки до зими 24,5 тис. км теплових мереж. Вже готові 5 тис км, проведена заміна 78 км з 471 км тепломереж . У рамках підготовки до нового опалювального сезону проводиться комплекс ремонтних робіт на об'єктах водопостачання та водовідведення. Вже відремонтовано 274 км з 1,6 тис км водопровідних мереж, а також 98 км із 615 км каналізаційних мереж. Комплексна підготовка буде проведена на 2 тис водопровідних насосних станціях - 386 вже готові до роботи. Готові до роботи 440 з 2,6 тис каналізаційних насосних станцій; 61 з 259 водопровідних очисних споруд; 151 з 849 каналізаційних очисних споруд.

Олександр Вілкул зазначив, що під час підготовки до нового опалювального сезону іде модернізація котелень, зокрема заміна старих котлів на сучасні енергоефективні.

Для забезпечення стабільної подачі тепла в новому опалювальному сезоні йде модернізація обладнання в котельнях. Вже проведено планові ремонти у 20% котелень із запланованих 25 тис. У 3 тис котелень буде проведено капітальний ремонт для підвищення енергоефективності. У тому числі, в більш ніж 1 тис котелень буде проведена заміна старих котлів на сучасні енергоефективні.

«Світова практика свідчить: найефективніший механізм недопущення підвищення тарифів - це проведення енергомодернізації, впровадження енергоефективних технологій», - сказав Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул під час брифінгу.

За три роки (починаючи з 2010) споживання газу підприємствами теплокомуненерго вже зменшено на 10% - майже на 1 млрд куб.м. (з 11 млрд. куб. метрів до 10 млрд. куб.метрів). «До 2015 року споживання природного газу підприємствами ЖКГ має скоротитися ще на третину», - сказав Олександр Вілкул.

Ремонтні роботи і впровадження енергозберігаючих технологій активно йдуть і на підприємствах водопровідного господарства. Під час підготовки до нового опалювального сезону будуть проведені ремонти на 1,6 тис км водопровідних мереж, і 2 тис водопровідних насосних станціях. Роботи проведені вже на 20% об'єктів. Завдяки модернізації насосного обладнання знижується споживання електроенергії і зменшується кількість аварій. «Відповідно, це дозволяє підприємствам направляти фінансові ресурси на подальшу модернізацію», - сказав Олександр Вілкул.

Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул повідомив, що під час підготовки до нового опалювального сезону в містах буде капітально відремонтовано понад 6 млн кв.м доріг комунальної власності. Наразі вже відремонтовано 1 млн. кв метрів. «Роботи повинні бути закінчені до 1 жовтня, до погіршення погодних умов», - сказав він.

Всього на дороги комунальної власності в цьому році передбачено 2 млрд 390 млн грн. Це дозволить провести капітальний та поточний ремонт на 18 тисячах об'єктів. Вже перераховано в регіони 743 млн грн.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (56)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (21)

•  У Дніпрі на Сонячній Набережній почали демонтувати великий логотип на 10-поверхівці (10)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (9)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (9)

•  За розтрату 17 млн грн державного майна засуджено екскерівника інституту трубної промисловості у Дніпрі (8)

•  Світлофор не працював: у Дніпрі на Сонячній Набережній Toyota врізалась у Mercedes і той перекинувся (7)

•  Буде потрібно набратися сміливості та констатувати смерть - комерційний директор «Дніпра-1» Вʼячеслав Фрідман (6)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (5)

•  На Дніпропетровщині двоє правоохоронців займалися поборами з водіїв на одному з блокпостів (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте