Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 26 червня 2024
21:47

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дмитро Колєсніков привітав банківських працівників з професійним святом

Дмитро Колєсніков привітав банківських працівників з професійним святом
Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колєсніков привітав банківських працівників з професійним святом. В урочистій зустрічі, яка пройшла у приміщенні Національного банку України в Дніпропетровській області, взяли участь керівники банківської сфери Дніпропетровщини. Кращим працівникам галузі керівник регіону вручив Подяки облдержадміністрації.

Звертаючись до присутніх, Дмитро Колєсніков зазначив: «Банківська сфера відіграє ключову роль в економіці держави. Стабільна діяльність банків визначає динаміку вітчизняної економіки, є її важливим двигуном. Дніпропетровська область є цікавим майданчиком для інвесторів. Все це обумовлює активну діяльність банків».

Керівник регіону також додав: «Банки є надійними партнерами обласної влади в реалізації Соціальної Ініціативи Президента України «Доступне житло». Широкий спектр банківських послуг також відкриває нові можливості для розвитку бізнесу. Системи кредитування для модернізації підприємств дозволяють виконувати завдання, які сьогодні стоять перед бізнесом - екологічно чисте виробництво, високоякісна конкурентоспроможна продукція», - сказав Дмитро Колєсніков.

Як зазначив начальник управління Національного банку України в Дніпропетровській області Максим Яїцький, Дніпропетровщина має розгалужену систему банківських установ. У 2012 році за показниками своєї діяльності банківський сектор нашого регіону зайняв друге місце після Києва та Київської області.

Довідка:

Структура та стан банківської системи області.

В Дніпропетровській області банківські послуги надавали 1548 банківських установ: в тому числі 14 банків-юридичних осіб, 16 філій та 1517 безбалансових відділень.

Фінансовий результат за станом на 01 січня 2013 року складає 1,7 млрд.грн.

Депозитний ринок

Загальний обсяг депозитів, залучених банківськими установами області, станом на 1 січня 2013 року склав 53 млрд. грн. Позитивну динаміку зростання депозитів (майже на 22%) досягнуто виключно за рахунок вкладів населення, які в минулому році зростали щомісячно та на початок 2013 року досягли 33 млрд. грн, що складає 61,8% від загального обсягу залучених депозитів. Зокрема, приріст коштів на депозитних рахунках зафіксовано у національній валюті - на 12%.

Кредитний ринок

Загальний обсяг кредитних коштів на 1 січня 2013 року дорівнює 136 млрд. грн., що на 10% більше ніж на початок 2012 року.

Активніше, порівняно з населенням, банківські кредити залучав корпоративний сектор (88,2% від загального обсягу наданих кредитів).

Кредити, надані корпораціям, за минулий рік зросли на 12,6 % і склали 120 млрд. грн.

Найбільш активними позичальниками в минулому році стали підприємства добувної промисловості, кредитування якої за рік збільшилось в 2,3 рази до 1,3 млрд.грн., торгівлі – на 18% до 85 млрд.грн., будівельної галузі – на 16% до 48 млрд.грн., переробної промисловості – на 6% до 11,7 млрд.грн., агропромислового комплексу – на 4% до 5 млрд.грн.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:



 


333  (24.05.13 11:14): По состоянию на 1 декабря 2012 г. украинских потребителей финансовых услуг обслуживало 19 701 отделение 176 банковских учреждений. Наибольшее их количество — 2 840, или 14,4%,— работает в Киеве и Киевской области. Відповісти | З цитатою
Тактический ядерный пингвин  (23.05.13 17:08): Это , мать их ети , наши главные труженики . Відповісти | З цитатою
шурави  (23.05.13 17:03): Экономика, построенная на ссудном проценте, что по сути является преступлением, о чем говорят все мировые религии - фактически нежизнеспособна. Что мы и наблюдаем. Если в Японии, Америке, Европе это понимают и ссудный банковский процент стремится к "0", то в нашей стране народ держат за лохов и на нем паразитируют. Відповісти | З цитатою
***  (23.05.13 16:47): главное вовремя поздравил Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (18)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (13)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (12)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (11)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (9)

•  За час воєнного стану придбав майна на 350 000 доларів: на Дніпропетровщині судитимуть колишнього обласного воєнкома (8)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  У Дніпрі на Марії Лисиченко зіткнулись Toyota Land Cruiser та тролейбус №20: рух ускладнено (7)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (7)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті