Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 01 июня 2024
12:38

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Дніпропетровський бізнес дав оцінку новому Митному кодексу України

Дніпропетровський бізнес дав оцінку новому Митному кодексу України
За підтримки Дніпропетровського Інвестиційного Агентства в прес-центрі Дніпропетровської обласної ради 17 жовтня п.р. відбулась перша спільна зустріч керівництва Дніпропетровської філії Європейської Бізнес Асоціації (далі-ЄБА), представників Дніпропетровської митниці, керівників компаній регіону та представників засобів масової інформації.

Темою зустрічі стали актуальні питання нововведення в митному законодавстві, оцінка бізнесом нового Митного кодексу України, динаміка показників роботи Дніпропетровської митниці «до» та «після» вступу в дію нового Митного кодексу.

На зустрічі були присутні керівники та представники більше 20 компаній, які працюють в Дніпропетровській області: «Комфі», «Корпорація Біосфера», «Дніпрометиз», «Євраз», «Інтеркерама», «Кіддісвіт», «Маїсадур Семанс», «Надежда», «Елвас» та інші.

Європейську Бізнес асоціацію представляли: Катерина Ущаповська, регіональний координатор філії ЄБА та Денис Шендрик, співголова Митного комітету ЄБА (м.Київ).

У вступній промові Катерина Ущаповська зазначила, що це перша зустріч у Дніпропетровській області у такому форматі. Вона проходить за підтримки Дніпропетровської обласної державної адміністрації, обласної ради та Дніпропетровського інвестиційного агентства. Адже, від створення сприятливих умов для введення бізнесу, підтримки його розвитку, налагодження конструктивного діалогу між бізнесом та владою напряму залежить економіка регіону.

Перший заступник начальника Дніпропетровської митниці Вадим Борса, переходячи до теми зустрічі, відзначив, що митне законодавство України не оновлювалось більше 10 років. В написанні нового Митного кодексу приймали участь провідні світові та європейські фахівці, в тому числі експерти Європейської Бізнес Асоціації. Кодекс набрав чинності з 1 червня п.р. та мав на меті, перш за все, активізувати зовнішньоекономічну діяльність та дати новий поштовх для розвитку бізнесу.

Кодекс працює вже три місяці, маємо певні результати. Фахівцями Дніпропетровської митниці проведений аналіз показників діяльності «до» та «після» вступу в дію кодексу, можемо констатувати збільшення кількості митних оформлень на 14% в порівнянні з минулим роком. Щомісячно дніпропетровські митники оформлюють 8000 митних декларацій проти 6700 - в 2011 році. Важливо зазначити, що майже половина цих декларацій, а саме 45%, подається регіону в електронному вигляді. Такі показники є одними з найкращими по митній системі України.

Значно скоротився час митного оформлення вантажів: при імпорті він ставить 1 год. 10 хв., при експорті – до 40 хв. Скоротилась кількість митних оглядів товарів з 6% до 4% від загального обігу товарів.

Вадим Борса акцентував увагу присутніх на проголошення Головою Держмитслужби Ігорем Калєтніком нової стратегії розвитку митної служби України на 2013 рік: «Чистий бізнес-чесні податки». З боку бізнесу - чесне декларування і сплата податків у повному обсязі. З боку митниці – довіра, відсутність упередженості, стягнення платежів виключно у обсягах, передбачених законом.

Співголова Митного комітету ЄБА Денис Шендрик повідомив, що Бізнес Асоціація провела опитування серед майже 900 компаній з метою оцінки нового Митного кодексу України. За результатами такого опитування встановлено, що більшість позитивно оцінили прийняття нового Митного кодексу України, а саме 61% опитаних респондентів.

Наприкінці діалогу учасники зустрічі не оминули обговорення гострих проблемних питань стосовно здійсненню пост-аудит контролю, визначення митної вартості та коду товару, а також відповідальність за порушення митного законодавства, конфіскації товарів та транспортних засобів.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Виктор 11  (18.10.12 23:25): (далі-ЄБА) - какое то слово нехорошее Ответить | С цитатой
sever  (18.10.12 12:23): Кодекс сырой и абсолютно безграмотно составлен дяденьками в кабинетах без учета и внимания к обычным физ лицам (гражданам)... хотя и есть немного положительных моментов Ответить | С цитатой
Проходимец  (17.10.12 22:02): За результатами такого опитування встановлено, що більшість позитивно оцінили прийняття нового Митного кодексу України, а саме 61% опитаних респондентів.

Остальные 95% процентов населения Украины в расчет приняты не были.
Ответить | С цитатой
Валяю дурака  (17.10.12 19:42): Последнюю адекватную оценку работе таможенников я слышал в к/ф."Белое солнце пустыни":
-"Мы заплатим золотом".
Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
новых лифтов планируется установить в Днепре в 2024 году.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте