Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
17:43

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Із мiста у село подорожують... книги

Із мiста у село подорожують... книги
Зібрані у міського населення книги продовжують надходити у сільські бібліотеки. Цим постійно вже не перший рік займаються активісти Об’єднання Патріот Придніпров'я. Останньою в цьому році була поїздка в село Могилів Царичанського району, у Зорянську сільську бібліотеку. Наш агітколектив доклав усі зусилля для того, щоб привезені книги послужили читачам справжнім новорічним подарунком.

Так і вийшло. З самісінького ранку у бібліотеці враз стало людно. Автомобіль з книгами прибув якраз вчасно: підійшли представники сільської інтелігенції (працівники клубу, сільради, вчителі), продавці з магазинів, просто перехожі. В урочистій обстановці двісті книг перемістились у приміщення бібліотеки. Правда, там було досить прохолодно, бо під кінець року економлять витрати на обігрів. Але від щирого спілкування з мешканцями Могилева ми відчули саме те добро і тепло, від якого стає затишно на душі.

Звертаючись до присутніх, співголова Об’єднання Віктор Березка повідомив, що акція по збору книг у міського населення є однією з провідних у діяльності патріотичної громадськості. Адже таким чином міцнішають зв’язки, з’являються нові друзі, поширюються патріотичні ідеї. І навіть створюються осередки Об’єднання на місцевому рівні. Детальніше розповівши про корисні справи обласної громадської організації, співголова подарував сільраді і бібліотеці власну книгу «Патріоти завжди бачать світло в кінці тунелю», яка нещодавно вийшла з друку.

Сільський голова Василь Кисличний, приймаючи дарунки від гостей, зізнався, що про патріотичне Об’єднання чує не вперше, а співголову Віктора Березку по роботі пам’ятає ще з радянських часів.

- Тому нас не варто зайвий раз агітувати: ми готові утворити осередок при Зорянській сільській раді, - урочисто виголосив він. – В душі кожен із нас – патріот. А як дійде до корисних акцій і починань, то затримки не буде: і школярі, й дорослі підхоплять патріотичні ідеї і втілять їх у життя. Край наш історичний, багатий і красивий. Його славу варто примножувати й зміцнювати.

Дякувала агітколективу і завідуюча сільською бібліотекою Валентина Сірко:

- Як бачите, місця у бібліотеці вистачає, але цікавої літератури, можна сказати, обмаль. Тому ваш дарунок дуже вчасний і потрібний. Тут знайдеться дещо і для шкільної бібліотеки, і для клубу. Ми ж тісно співпрацюємо, багато заходів проводимо разом. Щиро дякуємо вам!

Приємно було чути схвальні відгуки і запрошення приїздити частіше. Саме такого прийому ми й очікували, бо в Могилеві живуть і трудяться прості і щирі на душевне тепло люди. Такі, яких називають навіки закоханими у свій рідний край. Хай вони читають книги, хай примножують свої знання, виховують нових і нових патріотів…

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті