Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 29 апреля 2024
10:48

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Відкрилась авторська галерея сестер Гаєвих «Чорна ящірка»

Відкрилась авторська галерея сестер Гаєвих «Чорна ящірка»
Галерея-книгарня «Чорна ящірка» – новий проект сестер Гаєвих та партнерів. Дві полярні точки мистецтва – надійна матеріальність образотворчого та невловна абстрактність словесного – об’єдналися в стінах галереї в гармонійне ціле.

— Аліна і Каріна, 5-го листопада ви відкрили власну галерею під назвою «Чорна ящірка». Це серйозний крок для художника, і похвалитися ним може не кожен. Як відчуття? Змінилося щось у сприйнятті себе і своєї роботи?

A&К: — Так, відкриття галереї — це вагомий крок в творчості. Це певний етап в нашому розвитку і як особистостей, і як художників. Відчуття — позитивні і стримані водночас. Тому що зараз перед нами, з одного боку, певна ейфорія вдалого відкриття і успішного початку, а з іншого – невичерпний простір діяльності, де так багато хочеться сказати. Тож зараз головне — це послідовна робота. Зміни відбуваються постійно. Вони впливають на наші роботи, настрій, творчість. Звісно, відкриття галереї — це дуже впливова і вагома зміна. Разом з нею і відповідальність стає вагомішою. Свій простір для творчості — це мрія кожного художника. Тож ми дуже раді і задоволені. Це спонукає нас більш критично ставитися до своїх робіт, ретельніше відбирати.

— «Чорна ящірка» — не просто галерея, а галерея-книгарня. Звідки виникла ідея такого формату? Як плануєте поєднувати під одним дахом такі різні мистецтва, як живопис і література?

A&К: — Це не просто галерея в дійсності. Ми із нашими партнерами, що разом з нами створювали цю галерею, будемо намагатись поєднати максимально органічно ці дві сфери. На превелике щастя, ми разом — прекрасна команда, літературною частиною нашої галереї також займаються творчі та працьовиті люди, і переживати нам нічого. Зрештою, ми з сестрою і самі завжди захоплювалися літературою в різних її проявах, будь то каталоги з мистецтва, чи сучасна українська література, чи дитячі видання. Хороша книга — це завжди приємно. Звісно, образотворче мистецтво — в першу чергу візуальне, але ж у сучасному світі і література — це обов’язково видовище. Презентації книжок, літературні фестивалі, цікаві перформенси — тут і художнику знайдеться багато роботи. Тому ми не бачимо ніякої перешкоди в поєднанні цих двох форматів. Навпаки, думаємо, буде цікаво і несподівано.

— Яку аудиторію ви мріяли б привернути? Яких людей сподіваєтесь бачити серед своїх постійних відвідувачів?

A&К: — Відкриття трохи допомогло нам зрозуміти нашу аудиторію, але звісно, поки все це дуже приблизно. Хотілося б бачити "своїх людей", однодумців зі схожим світоглядом, звісно, їх важко знайти та зібрати у цьому величезному місті, але немає нічого неможливого. А інші критерії — скажімо, віковий або освітній ценз — тут недоречні, бо справжнє мистецтво легко проникає за такі умовні бар’єри.

— Чи планує галерея «Чорна ящірка» співпрацювати з іншими авторами? В якому режимі?

A&К: — В першу чергу це — авторська галерея. Але ми не відкидаємо співпрацю з іншими митцями. Обов’язково будемо представляти проекти, в створенні яких брали участь сестри Гаєві спільно з іншими авторами. В якому режимі? Тісної і натхненної співпраці, мабуть J Будуть спільні виставки, майстер-класи, презентації, свята. Вже є певні думки, думаємо, зацікавлений глядач зможе все це незабаром побачити на власні очі.

— Які ще напрямки роботи ви плануєте розвивати? Що, крім постійної експозиції, буде пропонувати «Чорна ящірка» своїм прихильникам?

A&К: — "Чорна ящірка" планує змінюватись і прогресувати разом з її творцями. Тож експозиція буде змінною. Важко сказати, наскільки далеко сягне з часом наша фантазія, але якщо давати перші прогнози, то ми плануємо працювати не тільки з майстрами живопису, а також і з такими видами творчості як ф’юзинг, ламфорк, текстильна лялька, батік. Орієнтуємося на несподівану подачу, на західний стиль презентацій. Ми хочемо створити в нашій галереї таку собі «міні-арт-європу», приправлену українською культурою і неповторністю. Відійти від Dnipropetrovsk-style. Докласти максимальних зусиль до загального настрою галереї, до створення її унікального обличчя. Поєднувати різні види творчості, але приділяти ретельну увагу відбору експозиції.

— І наостанок — трохи про плазунів. Чорна ящірка давно вже живе на вашому логотипі, ви настільки зріднилися, що навіть назвали галерею на її честь. Що для вас символізує ця симпатична тваринка?

A&К: — Нам здається, що це ящірка в пустелі, яка не може встояти на чотирьох лапках одночасно, бо пісок дуже розпечений. Тож їй доводиться постійно переминатись, перестрибувати з лапки на лапку. От так вона стоїть і перебирає невпинно своїми ніжками. Для нас це — втілення простого правила: не варто стояти, коли можна йти, і не варто йти, коли можна бігти. Тож всі ми в міру своїх можливостей «перебираємо ніжками» J. А оскільки нас дві, то в нас усе вдвічі швидше і вдвічі більше J

Адреса галереї-книгарні «Чорна ящірка»:

м. Дніпропетровськ, вул. Червона Площа, 3,
тел. 050 451 18 08 (галерея), 068 733 12 74 (книгарня),
blacklizard.dp.ua

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:


оксана и саша  (16.11.11 13:04): дивчата ви супер ТЕРНОПОЛЬ Ответить | С цитатой
A&K  (09.11.11 21:41): Щиро дякуємо!! Ответить | С цитатой
Anton  (09.11.11 13:53): Респект девченкам, молодцы! Ответить | С цитатой
Нина  (09.11.11 11:53): Красная площадь, 3 - это там, где АтрКвартира - или там, где был "Белокнижник"? Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (15)

•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (14)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Днепра на 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте