Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 01 июля 2024
14:01

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Свято молодої української літератури від Gorod.dp.ua та Центральної міської бібліотеки

Свято молодої української літератури від Gorod.dp.ua та Центральної міської бібліотеки
З липня по вересень 2011 року Міський сайт gorod.dp.ua і Центральна міська бібліотека успішно провели перший спільний проект - фотоконкурс Читаюче місто. Кількість фото, присланих на конкурс, з усією очевидністю доводить, що Дніпропетровськ - читаюче місто!

Щороку читачами бібліотеки стають 30 тисяч дніпропетровців, які біля 130 тисяч разів відвідують зали та абонемент та отримують понад півмільйона екземплярів літератури.

Що читають молоді дніпропетровці в Центральній міській бібліотеці? Насамперед – це література на допомогу навчанню, входженню в майбутню професію, підвищенню фахового рівня.

Багато хто з читачів ретельно відстежує «новинки» художньої літератури. Не затримуються на полицях бібліотеки книги Террі Пратчета, Пауло Коельйо, Віктора Пєлєвіна, Джоан Роулінг, Сергія Довлатова, Філіпа Пірса, Бориса Акуніна, Дарини Донцової, Тетяни Устинової… Багато молодих читачів цікавить інформація, пов'язана із захопленнями (фото, дизайн, рукоділля).

Велика кількість дніпропетровців заходить до бібліотеки з метою безкоштовно попрацювати в Інтернет-центрі, або зі своїм ноутбуком зручно влаштуватись в зоні WiFi…А ще – наввипередки читають літературно-художні та науково-популярні журнали.

Одним з пріоритетних напрямків діяльності бібліотеки – є популяризація української літератури, як окремої, важливої складової української та світової культури. В фонді бібліотеки понад 300 тис. примірників видань українською мовою, щороку надходить до 4 тис. найменувань творів сучасних українських авторів. Серед найпопулярніших - книги Юрія Андруховича, Оксани Забужко, Марії Матіос, Ірен Роздобудько, Ліни Костенко, Любко Дереша, Сергія Жадана. Але широкому загалу дніпропетровців ще не відомі, або маловідомі імена молодих українських, зокрема Дніпропетровських письменників, поетів.

Продовжуючи успішну спільну роботу й поставив перед собою ціль популяризувати творчість сучасних Українських сучасних авторів, Міський сайт та Центральна міська бібліотека вирішили провести Свято молодої Української літератури .

А нагодою для цього стануть День української писемності та мови, який відзначається 9 листопада та Всесвітній День молоді, який відзначається 10 листопада.

6 листопада з 13-ї до 16-ї на оглядовому майданчику парка ім. Тараса Шевченка , всі, кого цікавить творчість сучасних українських письменників, мають змогу ознайомитися з переглядом сучасної української літератури із фондів Центральної міської бібліотеки, взяти участь в конкурсі знавців української літератури, прослухати авторське читання творів молодих дніпропетровських поетів, придбати на ятках книги у власні бібліотеки.

А ще – відвідувачів Свята очікує музична програма та участь у шоу повітряних ліхтариків, яке проведуть волонтери з молодіжного об'єднання «Експеримент».

Спеціальним гостем свята буде молода, але вже відома дніпропетровська письменниця Наталія Дев'ятко та очікуються відомі літератори з Києва. Хто? Нехай це залишиться невеличкою таємницею організаторів.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (44)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (21)

•  У Дніпрі відкрили туалет-рекордсмен (14)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (11)

•  У Дніпрі посадовці комунального підприємства налагодили схему розкрадання бюджетних коштів на парковках (10)

•  У Дніпрі на Сонячній Набережній почали демонтувати великий логотип на 10-поверхівці (9)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (9)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (8)

•  Поліцейського, який брав участь у побитті ексвійськового у Дніпрі, звільнили – ЗМІ (8)

•  За розтрату 17 млн грн державного майна засуджено екскерівника інституту трубної промисловості у Дніпрі (8)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
лет театру ДрамиКом

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте