Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 23 мая 2024
17:05

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Кубок князя Владимира Великого - на Днепропетровщине

Кубок князя Владимира Великого - на Днепропетровщине
4 червня 2011 року вже вдруге у м. Запоріжжі за ініціативи Запорізької обласної державної адміністрації, Всеукраїнської федерації "Спас" та обласної державної телерадіокомпанії, відбулися Всеукраїнські змагання з кулачного бою "Лава на лаву" на Кубок князя Володимира Великого.

Перші подібні змагання відбулися у січні цього року, у парку "Дубовий Гай" м. Запоріжжя. Козаки виборювали на них Кубок князя Святослава Хороброго.

У нинішніх змаганнях взяла участь значно більша кількість учасників з різних областей України та Російської Федерації. Козацькі бої розпочалися в суботу, о 12 годині 30 хвилин, на Козацькому колі славетного острову Хортиця.

Старт змаганням дав постріл гармати. Учасники - 8 команд, в кожній з яких було по 25 козаків. Цього разу у запеклій боротьбі перемогла збірна Дніпропетровщини, яка складалася з бійців команди Дніпропетровської обласної Федерації «Спас» (президент – Геннадій Поляков) та Катеринославського козацтва (отаман - Геннадій Чумак). Хлопці довели, що наші козаки – найсильніші, і привезли до Дніпропетровська омріяний Кубок князя Володимира Великого.

Окрім самих змагань, глядачі та вболівальники побачили святкову програму за участю творчих колективів. В цей день на Хортиці були присутніми багато жителів Запоріжжя та гостей міста.

До речі, Запорізька обласна державна телерадіокомпанія транслювала всеукраїнські змагання на Кубок князя Володимира Великого у прямому ефірі.

Сьогодні, мабуть, кожен дніпропетровець відчуває гордість за те, що в рідному місті є осередок козацтва – це Зразкова школа традиційного козацького бойового мистецтва «Спас-Штурм» під керівництвом Геннадія Полякова, яка працює на базі Дитячо-юнацього центру «Штурм». Директор «Штурму», депутат місцевої ради, Ірина Герліванова, сьогодні носить звання Берегині звичаю «Спас», і недаремно. Адже саме завдяки їй дніпропетровські діти мають можливість не просто доторкнутись, але й самими стати учасниками живої історії – займатися бойовим мистецтвом наших предків-козаків.

Що ж, вітаємо переможців і готуймося до наступних боїв, які відбудуться на Дніпропетровщині у вересні, напередодні свята Покрови, під час традиційного свята «ВИТОКИ», що проводиться в с. Старі Кодаки на честь Дня народження школи "Спас-Штурм".

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:



 


націоналіст  (08.06.11 21:55): ура!!! молодцы ребята . вы победили !!! Ответить | С цитатой
тю  (08.06.11 17:07): "Сьогодні, мабуть, кожен дніпропетровець відчуває гордість за те, що в рідному місті є осередок козацтва "
не знаю ни одного человека кто бы этим гордился :-\
"Адже саме завдяки їй дніпропетровські діти мають можливість не просто доторкнутись, але й самими стати учасниками живої історії – займатися бойовим мистецтвом наших предків-козаків"
не было у казаков никакого своего боевого искусства. Это вымысел.
Ответить | С цитатой
den  (08.06.11 11:27): какое отношение владимир великий - варяг по роду, имеет к организованной преступной группировке на запорожье, появившейся через 500 лет после его смерти? Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте