Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
10:03

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Заявление Главы Днепропетровской ОГА Виктора Бондаря

Заявление Главы Днепропетровской ОГА Виктора Бондаря
5 років я пройшов з Президентом у єдиній команді. З великою повагою до нього ставився і ставлюсь. Наразі, дякую Президентові України за його громадянську позицію і бачення європейського розвитку країни.

Вважаю, що він став заручником сьогоднішньої роботи власного оточення. До першого туру виборів Президента я зробив все для нього, як для кандидата у Президенти України. Раніше попереджав Главу Секретаріату Президента Ульянченко В.І., що за будь-яких обставин не буду підтримувати кандидата у Президенти України Януковича В.Ф. Вважаю таку позицію чесною по відношенню до своєї совісті, світогляду і, головне, по відношенню до громадян нашої країни.

Останні два тижні я підкреслював роль Президента у майбутній історії України і заявляв, що піду у відставку разом з ним. Якщо було необхідно, достатньо було просто сказати: «напиши заяву», і я виконав би волю Президента. Жодної розмови з керівництвом Секретаріату не відбулось. Прикро дізнаватись про звільнення з Інтернету через годину після відвідування області кандидатом Януковичем.

Не вірю у можливість нової співпраці Президента з Партією Регіонів. Закликаю не робити таких кроків. Приклади підписання Універсалів та інших документів, спільна робота у 2007 році показала чим це закінчується. Фактично, тоді диво врятувало від політичного краху інститут Президентства та країни в цілому. Не підтримую лозунг – згорів сарай, гори і хата.

Протестую проти звільнення з подачі Партії Регіонів і з формулюванням за "неналежне виконання своїх повноважень з керівництва підприємств та організацій області, що призвело до спаду виробництва, зростання безробіття, зростання цін на продукти харчування та товари першої необхідності, погіршення життя населення та зниження довіри до органів влади". Також вважаю дивним звинувачення депутатів від Партії Регіонів у застосуванні адмінресурсу перед другим туром виборів президента, у тому, що в області "не чистяться дороги від снігу, що може призвести до зриву голосування 7 лютого".

За це рішення 3 лютого проголосували 53 депутати з 72, присутніх у залі (всього у Дніпропетровській облраді 100 депутатів). Рішення приймалось юридично не легітимно, «з голосу», без включення у порядок денний і без належного в таких випадках звіту голови обласної адміністрації. По суті відбулась політична розправа.

17.09.2009р. відбувся мій звіт перед депутатами облради, який був позитивно схвалений і затверджений. За всіма показниками область займає перші місця в рейтингах регіонів України. Область стабільно забезпечує виконання і наповнення державного і місцевих бюджетів. Не дивлячись на фінансову кризу, область виступає головним бюджетним донором країни. За 2008-2009 роки до бюджету країни перераховано 37 млрд. грн. Покажіть, хто більше? Область стабільно перевиконує план надходжень до пенсійного фонду України ( 9 млрд. грн. за 2009 рік). Тільки видатки на охорону здоров’я і освіту області складають більше 5 млрд. грн. в рік, і вони були повністю профінансовані. Єдині в Україні провели будівництво і капітальний ремонт 21 лікарні, провели заміну майже 50 тис. вікон і 191 котельні у школах, дитячих будинках і інтернатах.

Будучи Міністром транспорту і зв’язку, виконав доручення Президента і провів будівництво автобану Дніпропетровськ – Харків. Закінчив його будучи тут головою ОДА. Розпочав реконструкцію доріг Київ-Ковель, Київ-Чоп, Київ-Кіпті-Бачівськ, Київ-Харків.

Область стабільно забезпечена теплом, газом. Під час кризи 2008/2009 забезпечили роботу теплопостачальних і промислових підприємств у реверсному режимі постачання газу. Жодний населений пункт не був заморожений.

Вважаю звільнення за 2 дні до виборів виконанням політичного замовленням Партії Регіонів напередодні дня голосування. Я заважав чесною позицією про необхідність провести свободні, демократичні вибори і без фальсифікацій. Розумію, що рейтинг їхнього кандидата не відповідає очікуванням, і тому необхідно залякати мерів, глав районів і інших керівників області, а також бізнес і політичну еліту області, щоб можна було протиснути необхідні результати волевиявлення громадян.

Прийняття нових змін до закону про вибори, тиск на МВС, прокурорів, суди, губернаторів – це один спланований ряд подій. Але нормальних людей це не лякає. При такому підході можна перейти на радянський механізм передачі влади без права людей вільно і чесно обирати.

Я не змінюю світогляди і вважаю, що 5 років тому ми разом стали на Європейський шлях розвитку і чітко орієнтувались на Євросоюз. Що сьогодні змушує нас розвернутись на 180 градусів?

Головний експорт підприємств області відбувається у країни Євросоюзу і інші сучасні країни світу. Для чого ми маємо ставити під загрозу достаток людей нашого регіону? Хто буде продовжувати гуманітарні, історичні, духовні та соціальні проекти?

Чим винні ті люди, які, як і я, повірили в 2004 році в Європейське майбутнє? Чому ми маємо під тиском відмовлятись від свобідного права вибору і від демократичних цінностей?

При всій повазі до Донецька я не вважаю за необхідне подарувати зазначеній команді Дніпропетровську область і всю країну. Вважаю, що батьківщина Генеральних секретарів і Президентів спроможна самостійно і чесно обрати власного лідера країни.

Концентрація фінансових і медійних ресурсів в одних руках призведе до повної політичної монополії однієї партії. Я хочу залишити собі право в майбутньому вільно обирати, в тому числі молодих політиків на кшталт Тигипка, Яценюка, Гриценка тощо. В цій ситуації виходжу із прагматичного вибору серед двох кандидатів. Вважаю Тимошенко забезпечить баланс влади, фінансових і медійних можливостей політичних сил і залишить шанс для існування опозиції і появи нових політиків.

Вибір Тимошенко залишає реальний шанс сформувати професійний Уряд на чолі з Тигипком. Вони разом будуть спроможні і готові провести не популярні, але конче потрібні для країни реформи - податкову, пільг, міжбюджетних відносин, судову та інші.

Окреме питання лежить в моральній площині. Вважаю, що Президент України має гідно представляти країну і бути людиною інтелектуальною, освіченою, грамотною, презентабельною і з прийнятною для світу біографією. Вважаю не припустимою відмову Януковичем В.Ф. від участі у теледебатах. В Європі це означає кінець кар’єри.

Думаю, що якби не було світової фінансової кризи, то сьогодні не стояло би питання вибору. Але хто практично допомагав Уряду боротися з кризою? Розумію, що Дніпропетровщина дає переломні голоси у підсумку виборів Президента України. Як голова обласної адміністрації вважаю, що область має право здобути свого Президента (Тимошенко) і якщо пощастить, то і Прем’єр-міністра (Тигипко). Історія показує, що і Радянський союз і сучасна Україна давали достойних керівників Держави. Не вважаю за необхідне втрачати цей статус.

Країні потрібні реформи і продовжувати шлях у Європу. Необхідно піднімати рівень соціального забезпечення населення до Європейського. Від вибору дніпропетровців залежить стане Дніпропетровщина, а з нею і вся країна, пригородом Донецька або ні. Вважаю, що 65% громадян, які проголосували за інших, крім Януковича, кандидатів, мають право на вільний вибір свого майбутнього. Сьогодні у другому турі ми маємо двох кандидатів. Проти всіх – такого кандидата немає. Вибір між Європейським союзом і Радянським. Можливо не найкращий, але поки що цей вибір є! Я продовжую з чистою совістю свій шлях в політиці і вірю в майбутнє України.

5.02.2010

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:


ук  (16.03.10 18:39): Жаль парня, столько сделал для области.
Слава богу появились в Украине принципиальные политики,а не "флюгеры", за ними будущее... А вообще обидно за днепропетровцев не смогли проявить хотя-бы региональный патриотизм , а теперь идет прошлое причем паршивое.
Ответить | С цитатой
Ха  (12.02.10 14:37): Наблюдатель не смеши народ)))Они -уже считай прошлое причем паршивое. Ответить | С цитатой
Наблюдатель  (11.02.10 03:57): Слава богу появились в Украине принципиальные политики,а не "флюгеры", за ними будущее... А вообще обидно за днепропетровцы не смогли проявить хотя-бы региональный патриотизм и больше поддержать Ю.Тимошенко... Ответить | С цитатой
косой  (10.02.10 18:06): От Днепропетровска , осталась гнилая интеллигенция с советским напылением и спившийся "рабочий класс". Ответить | С цитатой
Мент  (10.02.10 14:40): СОВЕСТЬ,В принципе ты прав(или права),кроме слов про Юлю-хватит грязи,человек один на один боролся с кризисом,может что то и не получилось-не было реальной помощи-была только критика ПР и предательство ющенко,не суди да не судим будешь-это истина Господа,не каждый хотел бы на место премьера в кризисное время,зато каждый считает что имеет право бросить камень в Юлю! Ответить | С цитатой
Mystery  (09.02.10 09:11): Народ, а разве у нас в облсовете не 120 депутатов??? Ответить | С цитатой
макс  (08.02.10 19:45): щука, Россия не великая страна, а большая !!! Во всех войнах побеждала количеством, а не умением ценою ужасающих жертв. Газ закончится посмотрим насколько они "великие" и чем свой бюджет наполнять будут !!! Ответить | С цитатой
Sh.P.B.  (08.02.10 19:44): Za vse obeshanija kotorie daete i ne vipolnjaete,nesite otvetstvenosti po polnoi programe. Ответить | С цитатой
СОВЕСТЬ  (08.02.10 18:18): Всем понятно,что Юля еще та...Но, Бондаря сняли ,в-основном,из-за того,что он был за Юлю,а наш горсовет состоит из большинства партии Лазаренка(Громада,Громадська сила\")где типа главный Краснов и партии регионов,которые накануне подняли бучу по-поводу неисполнения обязанностей губернатора,что его бездействие привело к безработице и бардаку в Днепропетровске и области.А такой \"кризис\" по всей Украине!Ющенко, как последняя тряпка волочится за всеми кто немножко на него наедет и делает то ,что ему скажут!Да,он мог бы быть классным президентом у нас лет так через сто, в Европейской стране,но не здесь и не сейчас!Мы же без палки ничего не понимаем!Янукович, стоит говорить,что будет у нас?Днепропетровская и Донецкая область всегда были конкурентами!А президент который будет доставать деньги из тумбочки для потребностей страны,представлять Украину на международном уровне,невнятно бубнеть?Бондарь стал маленькой рыбной косточкой поперек горла титанов!Быстрым и уверенным шагов идем Ответить | С цитатой
миша  (08.02.10 18:00): какое ОНО еще может заявление сделать. Ответить | С цитатой
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  »  »|
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте