Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 28 сентября 2024
18:19

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

На Дніпродзержинський ГЕС буде встановлено пам’ятний знак — символ відродження вітчизняної гідроенергетики

На Дніпродзержинській гідроелектростанції (державна власність) буде встановлено пам’ятний знак — символ відродження вітчизняної гідроенергетики. Про це інформагентству „Придніпров’я” повідомив головний інженер ГЕС Владислав Кучерявий.

За словами Владислава Кучерявого, потужна реконструкція станцій Дніпровського каскаду, що розпочалася у 1997 році з реабілітації саме Дніпродзержинської ГЕС рішенням ВАТ „Укргідроенерго” (керівник – Герой України Семен Поташник) на кошти інвестиційного кредиту Світового Банку і продовжуватиметься до 2010 року, має право бути увіковіченою символічним знаком. На бетонному постаменті на пристанційному майданчику буде встановлено велику лопать демонтованої під час реконструкції турбіни ГЕС (вага 23 тонни, висота понад 4 метри) із кольоровим підсвіченням. Ідея встановлення знаку належить дніпродзержинським гідроенергетикам, проект розроблено конструкторами ВАТ „Укргідроенерго” (керівна компанія ГЕС Дніпровського каскаду). Встановити пам’ятний знак на Дніпродзержинській ГЕС планують восени 2006 року.

Довідка: Дніпродзержинську гідроелектростанцію прийнято до експлуатації в грудні 1963 р. Це одна зі ступіней Дніпровського каскаду, що використовує водні ресурси Дніпра та Прип’яті. До 2010 року розраховане проведення другого етапу реконструкції ГЕС за програмою пільгового кредитування Світового Банку для реабілітації української гідроенергетики за участю фінансування з боку ВАТ „Укргідроенерго”. Перший етап реконструкції завершено у 2004 році.

Дніпродзержинська ГЕС – єдина в Україні, що працює на найбільшому перепаді води, і розміри робочого колеса турбіни сягають 9,3 метри в діаметрі, відповідно лопаті турбіни мають 4,5 м висоти та 5 м ширини (якщо увіковічувати відродження гідроенергетики, то за масштабами головної частини пам’ятного знаку – варто саме на Дніпродзержинській ГЕС).
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте