Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 29 сентября 2024
03:15

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

У класі елітного житла триватиме зростання цін

На думку спеціалістів, у класі елітного житла триватиме зростання цін, варіюватися можуть тільки темпи росту. Про це інформагентству «Придніпров'я» повідомив начальник аналітичного центру департаменту економічного консалтингу групи «Каупервуд» (м. Дніпропетровськ) Олександр Зимін.

«У нашому розумінні, термін «ціна нерухомості» вимагає уточнення. Реально сформувалося кілька класів житлової нерухомості: елітний, бізнес та соціальний. У кожного класу є своя пропозиція, попит та як слідство — свій вектор формування ціни. Якщо в першій половині 2006 року спекулятивні гравці ринку нерухомості вистоять у період очікування результатів виборів, то ймовірний прогноз: стабілізація (незначні коливання) та подальший ріст цін на нерухомість елітного класу. Причина можливого обвалу цін — це лавиноподібна пропозиція нерухомості спекулятивними гравцями. Але в цьому не зацікавлені ні будівельники, ні банки, ні самі спекулянти», — відзначив Олександр Зимін.

За його словами, у процесі моніторингу цін на квартири в Дніпропетровську фахівцями консалтингової групи «Каупервуд» були виділені три цінових сегменти: верхній, середній та нижній. На кінець 2005 р. середня ціна 1 кв. м квартир у верхньому ціновому сегменті (житлові масиви «Перемога», пр. Кірова, район Підстанції, пр. Гагаріна, район Нагорного ринку, центральний район Дніпропетровська) склала 877 у.г.о. У середньому ціновому сегменті (житлові масиви «Красний Камінь», «Парус», «Сонячний», «Комунар», ім. Клочко, «Лівобережний»-3, «Сокіл», «Тополя», вул. Героїв Сталінграда, пр. Правди, вул. Титова, Робоча) на ту ж дату середня ціна 1 кв. м квартир склала 688 у.г.о. Середня ціна в нижньому ціновому сегменті (житлові масиви «Західний», «Північний», «Лівобережний»-1 та «Лівобережний»-2, «Березинський», «Фрунзенський», «Придніпровський», пр. Петровського, район 12-го кварталу, смт. Ювілейний») склала 604 у.г.о. За період жовтень-грудень у кожному ціновому сегменті виявлено наступну динаміку: у верхньому та середньому сегментах ціни зросли відповідно на 0,9% і 0,7%, у нижньому — знизилися на 3,04%. Виявлена група зниження цін: смт. Ювілейний, житлові масиви «Лівобережний»-3, «Парус»-2, «Придніпровський», «Сокіл», «Березинський», «Комунар», «Перемога»-5 та «перемога»-6, вул. Робоча. У цій групі середнє зниження цін склало -8 у.г.о.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Gane  (30.01.06 09:56): Серж. Рекомендую покупать сейчас. Снижения не будет по таким причинам:
1. Перед выборами всегда поднимаются цены на недвижимость, т.к. нестабильная ситуация и люди не доверяют банкам (вспомни что было с банками в декабре 2004)
2.Банки опять начали давать кредиты без первого взноса.
3.Нового жилья строят мало и в основном элитное - значит спрос есть.
Рекомендую покупать сейчас еще и потому, что на 2006 год преостановили статью в закона о доходах "налог с продажи недвижимости".
Ответить | С цитатой
Серж  (28.01.06 11:58): живу на "Западном". Стою перед вопросом покупки квартиры в этом же районе. Снижения цен не заметил....... Не знаю, ждать или брать..... дорого очень...... Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Днепра на 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте