Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 29 сентября 2024
00:30

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

11 січня - День заповідника

11 січня - День заповідника
Природно-заповідний фонд України - національне надбання, щодо якого встановлюється особливий режим охорони, відтворення і використання. До цих фондів належать: природні території та об'єкти - природні та біосферні заповідники, національні природні парки, регіональні ландшафтні парки, заказники, пам'ятки природи, заповідні урочища, штучно створені об'єкти - ботанічні сади, дендрологічні парки, зоологічні парки, пам'ятки садово-паркового мистецтва.

Партія Зелених України наполягає на перегляді державної політики, щодо заповідних територій. Покращення умов роботи для працівників заповідних територій та впровадження програми по збільшенню природних заповідників в Україні – мають стати одними з пріоритетних завдань в природоохоронній діяльності держави. На сьогоднішній день заповідники України займають 4% території, цей показник один з найнижчих у світі, так як в країнах Європейського Союзу до 17% земель підпадають під заповідні зони. Розширення заповідних територій пояснюється не прагненням досягти євростандартів, а необхідністю зберегти екосистему та незайманість природи.

За часи незалежності в Україні практично не велася робота по створенню нових заповідників, виняток становить, лише, національний парк Гуцульщина (створений у 2002 році за сприяння тодішнього міністра екології Сергія Курикіна). Згідно чинного законодавства, органи місцевої влади приймають рішення про створення заповідних зон, проте основними перешкодами на шляху до створення нових заповідників є недостатність політичної волі як на національному так і на місцевому рівні та можливість використовувати землю як товар.

Партія Зелених України наполягає на введені мораторію на продаж землі та на необхідності інвентаризації земельних ресурсів.

«Партія Зелених України виступає проти нераціонального використання земельних ресурсів. Заповідні території мають займати не менше 20% території країни, відповідно, в разі перемоги на парламентських виборах ПЗУ докладе всіх зусиль, щоб 25% відсотків території становили заповідні фонди. ¼ території повинна належати майбутнім поколінням і ні в якому разі не виступати об’єктом куплі-продажу», - зазначив голова політради ПЗУ Сергій Курикін.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте