Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 23 июня 2024
21:32

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

У Запоріжжі українці показали свою "Силу"

Три дні, з 8 по 10 липня, в Запоріжжі українці показали, чим славиться наша земля. На фестиваль «Сила України» з'їхалися найкращі етнографічні колективи, народні майстри, найсильніші атлети, найпопулярніші виконавці.

Програма фестивалю була побудована саме так, щоб показати й традиції, і сучасний фольклор, і потенціал. У перший день виступило більше 40 колективів з різних регіонів України, які представили традиційний фольклор. Глядачам запропонували українські та кримсько-татарські, білоруські та російські, чеські та болгарські пісні. Виступили хореографічні, хорові, фольклорні колективи, представники козацьких шкіл бойового мистецтва, театральні студії.

А вже наступного дня можна було побачити те, що народжується під впливом фольклору: етно-панк у виконанні Оркестру Янки Козир, весільні обрядні пісні від Віктора Павлика, рокабільні версії народних пісень від Mad Heads XL, веселі пісні у виконанні білоруської "Крамбамбули".

У заключний день свій потенціал демонстрували дитячі ансамблі. Крім того, відбувся своєрідний гала-концерт найкращих етнографічних колективів – учасників фестивалю «Сила України». Виступили і отримали почесні дипломи учасників фестивалю: запорізький ансамбль „Чумацький шлях”, полтавська „Маланка”, черкаські „Вечорниці”, житомирська „Криниченька”, волинська „Терниця”, рівненське „Намисто”, хмельницька „Забава”, вінницький „Дивоцвіт”, кримські „Джеміле” та „Кримчанка”, донецький „Курінець”, російський „Козачий круг” з міста Ростов-на-Дону, вихованці школи козацького бойового мистецтва „Спас” та інші. А те як на базі фольклору можна стати "зірками" показали "Здоб ші здуб" і "Балаган Лімітед" та неперевершена Руслана.

Не перевелися майстри на землі нашої! Статуетки, вишиванки, козацьке обмундирування, музичні інструменти й іграшки — чого тільки не було в місті майстрів, яке розташувалося на каскаді фонтанів "Веселка". І все оригінальне, і всі ручної роботи, і багато чого можна було купити. Насправді, те, що запропонували майстри у Запоріжжі дуже відрізняється від того, що продається на київських розкладках.

А хто на світі найсильніший? Наприклад, на "Запоріжсталі" вважають, що найдужчі люди працюють саме тут. До того ж вони можуть взяти числом — їх 20 тисяч! Так генеральний партнер фестивалю "Запоріжсталь" спровокував візит на підприємство найдужчих атлетів з України, Великобританії, США й Росії. Кажуть, те, що роблять металурги навіть їм важкувато зробити. Хоча на Хортиці ці хлопці піднімали 190-кілограмові брили й "грали у волейбол" 35-ти кілограмовими колодами. До слова, в "Богатирських Іграх", які пройшли в рамках фестивалю, перемогли знову ж таки українці. Незабаром увесь світ побачить "Богатирські Ігри" на Хортиці по телебаченню.

Фестиваль "Сила України" був підтриманий Міністерством культури й туризму України. Перші особи країни — Президент Віктор Ющенко й Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко надіслали вітальні телеграми на адресу фестивалю. А віце-прем'єр по гуманітарних питаннях Микола Томенко став уважним глядачем заключного дня фестивалю.

За три дні у святі народної творчості й майстерності взяли участь понад 2 тисяч людей. А мільйони українців побачили заключний день фестивалю в прямому ефірі каналу М1.

Все йде до того, що фестиваль "Сила України" стане культурною візиткою Запоріжжя. А це значить, що скажемо фестивалю: «До зустрічі в у новому році!»

www.tavriagames.com
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Прати треба вночі: експерт з Дніпра пояснив, чому графіки відключення важливі і їх неможливо уникнути (12)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (10)

•  В Днепре на продажу выставили уникальный протезный завод (9)

•  Сильна злива та гроза. Як Дніпро впорався з черговим циклоном (9)

•  У Дніпрі оновлюють аварійний трамвайний переїзд на розі просп. Лесі Українки та вул. Степана Бандери (6)

•  Конфлікт Тищенка із «Сином»: через що у Дніпрі «затримували» ексбійця Kraken (6)

•  У Дніпрі відремонтували аварійні дерев'яні сходи до мосту на Монастирський острів: прохід відкрито (6)

•  Автівку повністю зім'яло: у Дніпрі на Набережній Заводській Lexus вилетів з дороги та врізався в білборд, водія та пасажирку ушпиталили (5)

•  Вандали облюбували сквер Янгеля у Дніпрі (5)

•  У Дніпрі з'явився ще один диво-двір (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. новых деревьев высадят на Днепропетровщине

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте