Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 19 октября 2024
18:37

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Президент Украины назначил стипендию дочери погибшего днепровского героя

Президент Украины назначил стипендию дочери погибшего днепровского героя

Специальным указом Владимира Зеленского стипендия назначена 10-летней дочери нашего земляка, журналиста Александра Черникова, который в 2015 году погиб в боях за Донецкий аэропорт.

До начала войны Александр Черников работал журналистом на телеканалах Днепра. 

В 2014 году он ушел добровольцем на борьбу с агрессором. Среди побратимов он получил позывной «Репортер». В январе 2015 Александр погиб в Донецком аэропорту.

Его именем в Днепре названа улица, а в ДНУ Гончара (где он учился) – открыт мемориал.

Теперь его дочери президент страны назначил персональную стипендию, о чем сообщили  в Днепропетровской областной организации НСЖУ:

«Стипендії дітям журналістів, які загинули при виконанні професійних обов’язків, призначив Президент України Володимир Зеленський. Відповідний указ №637/2024 опублікували на сайті глави держави.

Згідно з документом, президентську стипендію отримає Олена Чернікова (2014 р.н.), донька Олександра Чернікова «Репортера», який поліг у бою за Донецький аеропорт 22 січня 2015 року.

Олександр Черніков за життя працював журналістом у телепрограмі «Губернські хроніки» на 9 телеканалі Дніпра. Багато глядачів запам’ятали його як автора та ведучого програми «Тема тижня», що виходила на 51 каналі Дніпропетровської обласної державної телерадіокомпанії. Екіпаж БМД, в якому Репортер був оператором-навідником, знищив, як мінімум, одну одиницю ворожої техніки. Олександр Черніков посмертно був відзначений орденом «За мужність» III ступеня. У Дніпрі на честь загиблого журналіста назвали вулицю. 6 грудня 2016 року в Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара, де навчався Олександр Черніков, було урочисто відкрито меморіал на його честь.

Також стипендію Президента України буде отримувати Юстина Гурняк (2012 р.н.), донька фотокореспондента і бійця батальйону «Айдар» Віктора Гурняка, який загинув 19 жовтня 2014 року, вивозячи поранених під Смілим на Луганщині. Клопотання щодо призначення стипендії було порушено Правлінням Дніпропетровської обласної організації НСЖУ".


Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте