Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 03 липня 2024
14:52

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Виділять 25 млн грн на придбання пожежної машини: Дніпровська міська рада продовжує підтримувати ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області

Виділять 25 млн грн на придбання пожежної машини: Дніпровська міська рада продовжує підтримувати ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області

Дніпро продовжує підтримувати рятувальні підрозділи. Нещодавно мерія передала рятувальникам унікальну та єдину на всю Україну автодрабину, яка дістає 18 поверху. Механізм виготовлено у Німеччині спеціально для Дніпра. Довжина драбини сягає 60 метрів.

Уперше її планували застосувати на ліквідації наслідків ракетного удару по житловому будинку, який стався 28 червня цього року.

«Вона стояла там на чергуванні, але ми впорались поки без її допомоги. Цю автівку плануємо застосовувати не лише для ліквідації надзвичайних ситуацій, а й для гасіння пожеж. Нині на місці прильоту, який стався 28 червня, у нас працюють 4 пожежні підрозділі, залучено 13 одиниць оперативної техніки, 84 чоловіки особового складу ДСНС. Ми хочемо вкотре звернутись до мешканців міста: з настанням пожежонебезпечного періоду дуже підвищилась кількість займань в екосистемах. Тобто люди продовжують нехтувати правилами пожежної безпеки, спалюють сухостої. Такі виклики на гасіння сухої трави значно знижують оперативну готовність до викликів на прильоти. Тож вкотре звертаємось до мешканців не спалювати суху траву та не додавати нам роботи, особливо під час того, як ворог систематично тероризує місто», — каже начальник пожежно-рятувальної частини Дніпра Олексій Зуй.

З початку року у Дніпрі рятувальники здійснили 1 533 оперативні виїзди (не враховуючи хибні виклики). Напоготові 8 пожежних частин та 104 рятувальники.

«Ми продовжуємо підтримувати наших рятувальників і незабаром буде виділена субвенція 25 млн грн на придбання автомобіля для роботи підрозділу ДСНС, який буде виїжджати на оперативні виклики», — розповів заступник директора департаменту громадського порядку і цивільного захисту Дніпровської міськради Дмитро Редька.

З початку повномасштабного вторгнення Дніпро активно допомагає підрозділам ДСНС. У 2023 році з міського бюджету як субвенцію виділено:

- 8-му Державному пожежно-рятувальному загону ДСНС – 1,38 млн грн для придбання пально-мастильних матеріалів;

- Головному управління ДСНС – майже 3 млн грн. Їх спрямували на закупівлю водолазно-рятувального оснащення для рятувальної групи ДСНС, а саме для придбання 10 гідрокостюмів – 5 сухого та 5 мокрого типу. Також рятувальники отримали підводний дрон, двигуни для човнів та інше приладдя.

Gorod.dp.ua на Facebook.


лемнеската  (02.07.24 10:52): "Изготовлены 8 пожарных частей и 104 спасателя."
Редактор чи коректор є?
Відповісти | З цитатою
P.D.  (01.07.24 15:38): Раньше нужно было думать, сейчас разгоревшийся огонь уже не потушишь... Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Дніпряни жаліються на проблеми з мобільним зв’язком та інтернетом: що радять фахівці (57)

•  Поліція встановила осіб, причетних до катування та незаконного позбавлення волі ексвійськового у Дніпрі (13)

•  У Дніпрі на Сонячній Набережній почали демонтувати великий логотип на 10-поверхівці (10)

•  Заборгували майже 1 млн грн: де у Дніпрі наступного тижня відключатимуть воду (9)

•  За розтрату 17 млн грн державного майна засуджено екскерівника інституту трубної промисловості у Дніпрі (8)

•  Світлофор не працював: у Дніпрі на Сонячній Набережній Toyota врізалась у Mercedes і той перекинувся (7)

•  Дніпрянин придумав, як зробити безкоштовні акумулятори холоду, які «врятують» холодильник (6)

•  Буде потрібно набратися сміливості та констатувати смерть - комерційний директор «Дніпра-1» Вʼячеслав Фрідман (6)

•  У Міненерго сподіваються, що ситуація з відключеннями світла покращиться у найближчі тижні (4)

•  24 пасажирські вагони та 2 екскурсійні. У Дніпрі до виходу на маршрути готують нову партію вживаних трамваїв з Лейпцига (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті