Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 03 червня 2024
15:11

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині помітили пташку з найдовшими ногами

На Дніпропетровщині помітили пташку з найдовшими ногами

Хода кулика-довгоніга аж ніяк не шкутильгає, як це можна було б припустити, навпаки – вона легка і красива, завдяки довгим ногам. Взагалі, це, напевно, найдовгоногий птах Дніпропетровщини. Таку “довгоніжку” виявили на півдні області. Зустрічається вона рідко та занесена до Червоної книги України.

Вважається, що кулик-довгоніг дуже любить місця із солонуватою водою, хоча винятково їх і не дотримується. Птах охоче заселяє риборозвідні ставки, всілякі випадкові розливи на луках і в степу, відстійники та інші штучні водоймища, часто у безпосередній близькості від людського житла.

Рідкісного кулика побачили на водоймі біля Кривого Рогу, про що повідомляється на фб-сторінці Природа Криворіжжя. А взагалі цей птах з’явився на Дніпропетровщині півсторіччя тому.


– Птах дуже цікавий, – каже старший науковий співробітник природного заповідника «Дніпровсько-Орільський» Олександр Пономаренко. – Уперше в наших краях він загніздився 1964 року. У Дніпропетровської області кулика-довгоніга можна іноді помітити на Булаховському та Солоному лиманах, а також поблизу лиману в селищі Меліоративне Новомосковського району.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті