Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 15 травня 2024
08:13

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі запрацювали шкільні офіцери безпеки. Які обовʼязки вони виконують

|«« «« »» »»|

Микола Махинько очікує свого сина-першокласника після уроків. Чекає біля шкільного пропускного пункту. Там чергує шкільний офіцер безпеки.

«Дуже добра практика, адже я – за безпеку дитини у школі. Михайлик розповідав про те, що працює поліцейський. Що проводять уроки - розʼяснення. Ми з родиною за такий проєкт», — розповідає батько.

20 шкіл Дніпра беруть участь у впровадженні пілотного проєкту, який триватиме до кінця навчального року. Школи обирали в Міністерстві освіти і науки України та Міністерстві внутрішніх справ України.

Шкільні офіцери безпеки працюють з кінця січня.

«Це все у рамках проєкту «Служба освітньої безпеки». Нині 20 шкіл міста беруть участь у впровадженні цього пілотного проєкту. Триватиме він до кінця навчального року. Школи визначено Міністерством освіти і науки України та Національною поліцією», — розповідає Тетяна Бичкова, начальниця відділу безпеки життєдіяльності та соціального захисту управління освіти департаменту гуманітарної політики ДМР.

Головне для адміністрації школи - розповісти школярам, що шкільний офіцер — це друг і захисник.

«Ми, впершу чергу, знайомили шкільного офіцера з кожним класом. Наголошували, що кожен може підійти з питаннями щодо безпеки, поцікавитися», — ділиться директорка навчального закладу Олена Кізіль.

У шкільного офіцера безпеки є окремі повноваження.

«До повноважень входить: забезпечення пропускного режиму. Щоб сторонні не потрапили на територію закладу. Огляд приміщень закладу освіти та прилеглої території на наявність підозрілих предметів, вибухівки або незрозумілих речовин. Беремо участь у проведенні практичних тренувань за сигналом «Повітряна тривога». Також супроводжуємо та контролюємо прохід всіх до укриття під час повітряної тривоги. Вживаємо заходи у разі нападу або ризику нападу на заклад освіти тощо», — каже Анна Мертвянська, офіцерка служби освітньої безпеки.

Також шкільні офіцери безпеки інформують відповідні органи і служби про надзвичайні події, якщо такі трапилися.

«До того ж, ми консультуємо керівників закладів освіти щодо покращення рівня безпеки, та щотижня я проводжу уроки безпеки для школярів», — підсумувала офіцерка.

Gorod.dp.ua на Facebook.


дело нужное  (07.02.24 09:54): Нынешнее поколение детей криминализовано и воспитано на тех же ценностях что выросли их родители поэтому полицейский инспектор который может оградить приличных детей от их криминализованых сверстников в школе просто необходим. Відповісти | З цитатою
а главное  (07.02.24 09:44): Главное смотреть чтобы детишки оживлённую наркоторговлю не организовали. Відповісти | З цитатою
Судья Дред  (07.02.24 09:20): То, о чем твердила зауч одной из СШ№*4 в далеких 197* годах, свершилось!! Відповісти | З цитатою
ТЦК  (07.02.24 00:00): Просто рай для ухилянтiв у формi. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Взрослая тетя  (06.02.24 23:25): Начальник детского шлагбаума Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті