Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 25 травня 2024
22:15

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Герої 128-ї Дніпровської бригади ТРО: І один у полі воїн…

Герої 128-ї Дніпровської бригади ТРО: І один у полі воїн…

Історії воїнів Дніпровської бригади тероборони вражають сміливістю та героїзмом наших земляків.

Антон – досвідчений воїн, який до початку Великої війни відслужив термінову службу, а потім – ще три роки за контрактом та два роки в АТО. Саме його досвід допоміг герою самостійно відбивати ворожі атаки. У цьому затяжному бою він знищив багато рашистів.

А в іншій битві двоє бійців Дніпровської бригади успішно відбивали атаки рашистських БТРів.

Про ці історії у 128 окремій Дніпровській бригаді ТРО розповіли:

«Один тримав позиції і відбив російську атаку!

Антон - один з небагатьох бійців 128 бригади ЗСУ, який мав чималий воєнний досвід по створення бригади 26 лютого 2023 року. Він відслужив строкову службу, три роки контракту і потім ще два роки воював у АТО. Коли повернувся до цивільного життя, то пішов працювати водієм-далекобійником, одружився. Антон з Миколаївщини і вже у перші дні війни відчув, як воно, коли ворог щогодини стає ближче і ближче, а у тебе дружина і двоє малих дітей, 2 і 5 років. Тому повномасштабного вторгнення росіян він не вагався жодної зайвої миті, а побіг до військкомату. На великий подив Антона, його направили не на лінію фронту, а до навчального центру, а вже потім звідти він потрапив до дніпровської бригади тероборони.

Антон брав участь у безлічі бойових зіткнень та вирішальним виявився момент, коли він один залишився на позиції, а ворог пішов у атаку. Антон каже, добре розумів, що зараз відбудеться, тому зібрав гранатомети, гранати, підготував стрілецьку зброю і став чекати на ворога. Коли росіяни наблизилися на відстань постріла, Антон холоднокровно відпрацював по них з гранатомета. Згадує, що вже перший влучний постріл не лише зупинив, але й збив бойовий дух з росіян, змусив втратити темп. У свою чергу Антон розумів, що лише продовження бою дасть можливість побратимам прийти на допомогу і він продовжив битися.

З того бою він вийшов з пораненням і з перемогою. Подробиці родині не переказував, бо діти ще малі, а у дружини і без того клопоту вистачає. У вільний час Антон спілкується з родиною - саме вона додає сил і мотивує тримати фронт.

Історія запеклого бою, де з одного боку двоє хлопців з дніпровської тероборони, а з іншого - російські БТР, які спробували прорвати наші позиції.

Учасник бою, дніпрянин Олександр сміється, згадуючи ту подію. Хоча він не супермен і навіть не колишній спецпризначенець, а водій, який ніколи не служив у збройних силах до повномасштабного вторгнення. “Якщо не ми - то не ми”, - жартує він після майже двох років війни. Скільки попереду він не знає, головне, що буде Перемога, бо інакше не можна».

Відео можна подивитися тут.

Фото та відео 128 бригади.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (7)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (6)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  Стихійна торгівля у невстановлених місцях заборонена. У Дніпрі проводять рейди (4)

•  У ставку в центральному парку Дніпра масово гине риба (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті