Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 22 травня 2024
03:19

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Індекс еспресо в Україні за останні роки виріс удвічі: де найдорожче

Індекс еспресо в Україні за останні роки виріс удвічі: де найдорожче

Вартість еспресо в Україні зросла з 15 грн у 2017 році до 30 грн у 2023 році, зі значним стрибком під час повномасштабного вторгнення.

Індекс еспресо в Україні виріс у 2 рази за останні роки. Таке жослідження середньої вартості чашки кави в Україні оприлюднила компанія Опендатабот, пише УНН.

"30 гривень вартує філіжанка еспресо в середньому по Україні", - повідомляє Опендатабот, посилаючись на дослідження індексу еспресо від Poster POS.

Індекс еспресо в Україні за останні роки виріс удвічі: з 15 грн у 2017 році до 30 грн наприкінці 2023-го.

Зазначається, що під час повномасштабного вторгнення відбувся різкий скачок ціни. Так, середня вартість еспресо в країні зросла з 20 грн до 28 грн лише протягом 2022 року.

Найдорожче філіжанка кави стане на Одещині (36 грн), Донеччині (35 грн) та Харківщині (32 грн). Натомість найнижчі ціни на базовий кавовий напій в Україні на Хмельниччині (21 грн), Сумщині (23 грн), Житомирщині та Вінниччині - по 24 грн відповідно.


Індекс еспресо - економічний показник, який використовується для вимірювання вартості стандартної порції еспресо в різних містах світу. Він може бути корисним для порівняння рівня цін і вартості життя в різних місцях. Такий індикатор допомагає оцінити, наскільки велика різниця в цінах на однакові товари та послуги в різних країнах, відображаючи купівельну спроможність і рівень інфляції.

Gorod.dp.ua на Facebook.


не соромно?  (28.12.23 00:45): Чому ж не написали що людині яка отримує мінімальну зарплатню щоби заробити на ту чашечку кави потрібно більше години рабськи відпахати і звісно що питання купівлі готової кави перед нею не стоїть а стоїть лише перед його керівником який, звісно за чужий рахунок, себе зарплатнею не образив? Відповісти | З цитатою
Я не поняла..  (28.12.23 00:43): А сколько стоит чашка кофе в венской опере? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Таляніч  (27.12.23 23:27): Дорого,дужє дорого Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті